Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΚΑΜΕΝΟΣ:ΜΕΣΙΤΗΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη βουλή, μια ραδιοφωνική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι "έμμεσος broker" δηλαδή μεσίτης ξένων συμφερόντων.
Επίσης, είπε ότι "τα αδέλφια του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένα σε περίεργη χρηματοοικονομική υπόθεση στην οποία είναι μπλεγμένος και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του....
γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κ. Μαργέλης, αλλά και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά".

Στη δήλωση Καμμένου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μέσα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο.

Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ παρεμβαίνοντας είπε ότι έγινε μία αγοραπωλησία cds (ασφαλίστρων κινδύνου) με εμπλεκόμενο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2009, από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40εκατ. δολάρια, ενώ θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.

Μέρος των κερδών, κατά τον βουλευτή, ο οποίος σημειωτέον αποκάλεσε για πρώτη φορά "έμμεσο Broker τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Siemens, πήγε σε μία εταιρεία στην οποία πρόεδρος είναι ο Θ. Μαργέλος, γνωστός από την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, ενώ αντιπρόεδρος είναι η Μιράντα Ξαφά του ΔΝΤ, ενώ εμπλεκόμενοι, πάντα κατά τον βουλευτή, είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αντρίκος.

"Να φέρει τα στοιχεία"

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είπε ότι για τον διάλογο μέσα και έξω από τη Βουλή υπάρχει απόλυτη ελευθερία, αλλά υπάρχουν όρια στην ένταση της κριτικής για τα οποία δεν νοείται υπέρβαση.

Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που δήλωσε ενοχλημένος "από την θεατρινίστικη κίνηση του κ. Καρατζαφέρη".

Όσο ζητάμε από τον κ. Καμμένο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, άλλο τόσο ζητάμε από τη κυβέρνηση, είτε την εποπτεύουσα Τράπεζα Ελλάδος να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία, συμπλήρωσε.

Υπάρχει πράγματι σοβαρό θέμα, όπως φαίνεται και πρέπει να υπάρξει απάντηση, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση απέναντι στο χαρακτηρισμό του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας "γελοία" τη συμπεριφορά του.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι τα Cds αγοράστηκαν από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο του 2009 επί ΝΔ και η μεγάλη πώληση έγινε το Νοέμβριο του 2009 με τη διοίκηση που είχε οριστεί επί ΝΔ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος ως "πισώπλατο άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού", κτύπημα που εντάσσεται στην στοχοποίηση του πρωθυπουργού μέσα από μία εκστρατεία λάσπης από διάφορα κέντρα.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όταν προέρχεται η καταγγελία από τον συγκεκριμένο βουλευτή, παραμένει ερώτημα αν πρέπει κάποιος να τα λάβει σοβαρά υπόψη. Ταυτόχρονα όμως είπε ότι είναι μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, αν θα κρατήσει τον κ. Καμμένο ως βουλευτή της, η ΝΔ.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: