Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ- ΕΔΕΣΣΑ

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και της ανάδοχης εταιρείας για την αποπεράτωση του τμήματος της νέας Εθνικής Οδού Ν. Χαλκηδόνας - Έδεσσας (από χθ 11+000 έως χθ 16+700) πλάτους 14,5 μέτρων (με τα ερείσματα) και την αποπεράτωση της συνδετηρίου οδού Παραλίμνης μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους 11 μέτρων (με τα ερείσματα).
Σύμφωνα με τη μελέτη...προβλέπεται η ολοκλήρωση της οδοστρωσίας, των ασφαλτικών και τεχνικών έργων της αρτηρίας, η ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου καθώς και η ολοκλήρωση των ασφαλτικών της συνδετηρίας οδού Παραλίμνης.

Επίσης θα ολοκληρωθεί η κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων, ενός στην περιοχή της Νέας Πέλλας και ενός στην περιοχή Παραλίμνης, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των αντίστοιχων οικισμών.

Η σχετική σύμβαση έχει προϋπολογισμό 5.900.000 ευρώ με χρόνο περαίωσης την 6η Μαρτίου του 2012.

Με την πιο πάνω εργολαβία ολοκληρώνεται ευρύτερο έργο προϋπολογισμού 15.400.000 ευρώ στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα.

Να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση του πιο πάνω έργου είχε δεσμευθεί ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος στους τοπικούς φορείς κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στις 10 Μαρτίου 2011.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΗΣΕΛΙ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ?