Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο ΓΑΠ ΑΠΤΟΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

της Άλμα

Ένα ακόμη μάθημα με τίτλο "η εξήγηση του πώς τα φάγαμε μαζί" από τη σειρά διαλέξεων του professor της ατομικής ευθύνης κ.Γ.Παπανδρέου,παρακολουθήσαμε σήμερα. Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και αφού πριν μπήκε στο Μέγαρο από την πλαϊνή πόρτα για να αποφύγει τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους οι οποίοι τον γιουχάισαν,μας είπε:

"Εμείς χτίσαμε το χρέος όταν εγκαταλείψαμε τις αρχές και τις αξίες μας και υιοθετήσαμε άλλες.Όταν, για παράδειγμα, μας ξέφυγε η έννοια του μέτρου και τα πάντα πνίγηκαν στην σπατάλη. Όταν χάθηκε η έννοια της προσφοράς και φώλιασε η διαφθορά. Όταν χάσαμε το πνεύμα της συλλογικότητας και επιβλήθηκε η ατομικότητα. Όταν από το κέντρο της ελληνικής κοινωνίας έφυγε ο άνθρωπος και μπήκε η κατανάλωση.Το χρέος δεν είναι ένα στατιστικό μέγεθος αλλά η απεικόνιση του τι χάσαμε σαν Έλληνες και τι πρέπει να ξαναβρούμε."

Μετά ο πρωθυπουργός μας εξήγησε τον απλό τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από την κρίση:
"είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι φταίνε οι 300 της Βουλής", σημείωσε όμως ότι κάτι τέτοιο είναι μεγάλο λάθος. "Είναι ευθύνη καθενός μας και όλων μας μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας, μαζί και τις νοοτροπίες, που μας οδήγησαν εδώ."

Ο πρωθυπουργός μας μάλιστα είναι τόσο συνεπής ώστε έδωσε πρώτος το παράδειγμα της αλλαγής νοοτροπίας. Τους συγκεντρωμένους που τον γιουχάιζαν,απλώς τους κοίταξε και χωρίς να πει τίποτε μπήκε στο Μέγαρο. Αυτό είναι το νέο ήθος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή η έκθεση ιδεών του μαθητή τής ΣΤ Δημοτικού , Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που ξέχασε να μας πει ότι κάποιος άλλος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (προφανώς, γιατί αλλιώς μιλάμε για προχωρημένο Altzheimer)ήταν για χρόνια βουλευτής, υπουργός, και πρόσφατα πρωθυπουργός σε αυτήν την ίδια χώρα που περιγράφει στην έκθεση του.