Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 48ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΤ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ομάδα 25-30 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκε κατά του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την είσοδο της λαϊκής αγοράς, στη διασταύρωση της Καλλιδρομίου με τη Χαριλάου Τρικούπη. Εντόπισαν εκεί...μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άνδρες της ασφάλειας. Οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν εγκαίρως, ωστόσο οι δράστε περιέλουσαν τη μηχανή με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά. Από την πυρκαγιά ανατινάχτηκε το ρεζερβουάρ της μηχανής, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί σε πάγκο ανθοπώλισσας.

Σύμφωνα με μάρτυρίες, η 55χρονη γυναίκα επιχείρησε να σβήσει τις φλόγες και τα ρούχα της έπιασαν φωτιά. Ένας 48χρονος υπάλληλος της λαϊκής την αγκάλιασε για να σβήσει τη φωτιά και έπαθε ο ίδιος σοβαρά εγκαύματα.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Αθηνών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η ανθοπώλισσα, καθώς και ένας διερχόμενος αλλοδαπός βουλγαρικής υπηκοότητας, κάτοικος της περιοχής. Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σημειώνεται επίσης ότι καταστράφηκαν τρία αυτοκίνητα και τέσσερις μοτοσυκλέτες. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι.

Χρ. Παπουτσής: Ορισμένοι θέλουν αίμα και αναταραχή
"Το σημερινό χτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια, η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή", δήλωσε για την επίθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ανέφερε ότι η αστυνομία βρίσκεται "σε πλήρη επιχειρησιακή δράση" στο κέντρο της Αθήνας και πρόσθεσε οτι θα εγγυηθεί "με κάθε τρόπο" το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια. "Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας", κατέληξε η δήλωσή του.

Η αντιδράση της αντιπολίτευσης
►Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, αναφέροντας ότι "ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του". Υποστήριξε πως:
Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη;

► Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανέφερε:
"Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος".

►Για "δικά μας" και "δικά τους" παιδιά μίλησε με αφορμή το συμβάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνοντας αναφορά στους αστυνομικούς και στα... παιδιά των μελών της κυβέρνησης, αντιστοίχως. Υποστήριξε ότι η "αστυνομία χρειάζεται προστασία".

►"Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.
"Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα".

►"Η έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν λέει να κοπάσει", σημείωσε η Δημοκρατική Αριστερά.
"Μία οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μία οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές με τις κουκούλες. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, αλλά και στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ασφάλεια είναι πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών. Είναι άμεση ανάγκη, χωρίς θεωρητικολογίες, η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη. Η κυβέρνηση, ο δήμος της Αθήνας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να δράσουν άμεσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: