Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΙΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ 13 ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συγκληθεί εκτάκτως εντός των ημερών για το θέμα αυτό, παρέπεμψε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας τα 14 θέματα της χθεσινής συνεδρίασης τα οποία αφορούσαν σε ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) κυρίως επί της οδού Εληάς και Ανοίξεως, για αυθαίρετες κατασκευές (επεκτάσεις).
Η συνεδρίαση της Επιτροπής...θα ξεκινούσε στις 11.00 π.μ., καθυστέρησε όμως επί μια ώρα, λόγω της προσύσκεψης των μελών της, κεκλεισμένων των θυρών, που αποφάσισαν την παραπομπή των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση ανακοινώθηκε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που παραβρέθηκαν, συνοδευόμενοι (κάποιοι) και από τους δικηγόρους τους. Η επιτροπή (παρόντες ήταν οι: Κ. Βοργιαζίδης, Αρης Λαζαρίδης, Θοδ. Θεοδωρίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Αργύρης Γκαμπέσης, Κατίνα Κοστογλίδου, Δημήτρης Δάσκαλος και η αντιδήμαρχος Βέτα Αρχοντάκη) παρέπεμψε τις ανακλήσεις θεωρώντας ότι «πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα και ότι πρέπει να μπουν κάποιες γραμμές και να λειτουργήσουν από δω και πέρα τα πράγματα όπως πρέπει».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον πρόεδρο της Επιτροπής αντιδήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης παρεμβαίνοντας ως δικηγόρος, που εκπροσωπούσε ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ, τόνισε ότι όλα τα καταστήματα πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως τη νομιμότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στις άδειες που είχαν βγάλει, αλλά έθεσε ζήτημα άνισης μεταχείρισης επιχειρήσεων που παλαιότερα τους δόθηκε προθεσμία αποκατάστασης της νομιμότητας ενώ τώρα δεν δίνεται σε κανέναν. Ζήτησε λοιπόν να δοθούν προθεσμίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι που έρχονται για πρώτη φορά στην Επιτροπή να μπορούν να αποκαταστήσουν την όποια παρανομία τους, πριν πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι η απόφαση της Επιτροπής ήταν συνολική ωστόσο θα ληφθεί υπόψιν η παράμετρος που τέθηκε, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο από όλες τις πλευρές.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και παρατηρήσεις μελών της Επιτροπής, στην κατεύθυνση μιας λύσης «χρυσής τομής» αλλά και μιας «αυτοκριτικής» τόσο για την ανοχή των όποιων παρανομιών εδώ και χρόνια όσο και για την όποια άνιση μεταχείριση καταστημάτων. Τέθηκε επίσης και η πλευρά των πολιτών οι οποίοι με εκατοντάδες καταγγελίες δηλώνουν ότι δεν ανέχονται πλέον αυτή την κατάσταση με τις αυθαίρετες επεκτάσεις στα πεζοδρόμια.

Εν κατακλείδι, κυριάρχησε η αναγκαιότητα τήρησης της τάξης και της συμμόρφωσης απέναντι στο νόμο, από όλους και προς όλους, όπως τονίστηκε αρχικά και από τον πρόεδρο. Δεν αποφεύχθηκε ωστόσο κι ένα θερμό επεισόδιο φραστικής επίθεσης από ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ στην Επιτροπή, το οποίο έληξε «αναίμακτα» με την παρέμβαση και την ανάλογη αντιμετώπιση των ψυχραιμότερων…
Συζητήθηκε επίσης η τροποποίηση του κανονισμού χορήγησης αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) και λειτουργίας πεζοδρόμων, την οποία η επιτροπή θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σ. Γκ.
ΛΑΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

STIN ALEXANDRIA TI GINETAI XARI ME TIS AUTHERETES KATASKEUES ? STO IDIO KAFE SIXNAZOUME ...
DEN SE EIDA NA PEIS TIPOTA ...

Ανώνυμος είπε...

sostos o 6 17 kai xari mias k eisai protergatis tou den plirono leo na kanoume mia kinisi gia ta katastimata pou den plironoun tis ipoxreoseis sto dimo na ta anakoinosi i dioikisi kai na min plironoume kai emeis otan pame s ayta...

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

siga re magkes to kafe den tha plirosete?