Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΔΩΡΕΑ 13 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή 15 Μαΐου το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Επιχειρησιακής Διοίκησης του ΕΣΕΠΑ στα Ριζώματα Ημαθίας, για την επίσημη παραλαβή νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων – προσφορά της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς για και την παράδοση της Σχολής Δασοπυρόσβεσης στη νέα της Διοίκηση.
Ειδικότερα, το ΕΣΕΠΑ παρέλαβε 13 νέα...μετασκευασμένα πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων τα 12 προορίζονται για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και ένα για λειτουργία ως πρότυπο κέντρο επιχειρήσεων δασοπυρόσβεσης. Τη δαπάνη μετασκευής των οχημάτων προσέφερε στο ΕΣΕΠΑ η Εμπορική Τράπεζα και ο μητρικός της όμιλος Credit Agricole, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος που υλοποιούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Τόλκας Άγγελος, η Δήμαρχος κ. Ουσουτζόγλου – Γεωργιάδου Χαρίκλεια, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας κ. Νικόλαος Εμπέογλου και στελέχη της Τράπεζας, ο Ιδρυτικός Αντιπρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. Αστέριος Κλειδαράς, ο κ. Καλφόπουλος Βασίλειος πρώην Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, του Πυροσβεστικού Σώματος, Εθελοντικών Οργανώσεων, Αντιπροσωπείες του ΕΣΕΠΑ από όλη την Ελλάδα καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. Νικόλαος Σαχινίδης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά την Εμπορική Τράπεζα για την προσφορά της και απένειμε την υψηλότερη τιμητική διάκριση που χορηγεί το ΕΣΕΠΑ στον Πρόεδρο Δ.Σ της Εμπορικής Τράπεζας κ. Νικόλαο Εμπέογλου, υπογραμμίζοντας ότι: «Η κινητή μονάδα που δημιουργείται με τα νέα υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα που μας προσέφερε η Εμπορική Τράπεζα και ο μητρικός της Όμιλος Credit Agricole έχει ακτίνα δράσεως 600 χιλιομέτρων και μπορεί να προσφέρει τεράστια βοήθεια σε μικρά και μεγάλα δασικά συμβάντα. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αναλαμβάνουν δράση τόσο ειδικευμένα οχήματα με τεράστιες δυνατότητες σε ορεινούς όγκους. Ο θεσμός της εθελοντικής προσφοράς καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός σήμερα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ιδιωτικοί οργανισμοί, όπως η Εμπορική Τράπεζα, αναγνωρίζουν έμπρακτα την αξία του.»
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας κ. Νικόλαος Εμπέογλου, κατά το χαιρετισμό του επεσήμανε: «Η Εμπορική Τράπεζα με τη συμμετοχή του μητρικού μας ομίλου, της Credit Agricole υλοποιεί εδώ και 4 χρόνια ένα πρόγραμμα ύψους 6,5 εκατ. Ευρώ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας μας. Μέρος αυτού του προγράμματος είναι και η σημερινή παράδοση των 13 μετασκευασμένων οχημάτων δασοπυρόσβεσης στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το ανιδιοτελές έργο τους. Εκ μέρους των εργαζομένων και της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, μεταφέρουμε σήμερα ένα μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε όλοι μαζί το φυσικό πλούτο της χώρας μας και να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές. Η Εμπορική Τράπεζα, ως ένα ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με μακρόχρονη παράδοση κοινωνικής συνεισφοράς, θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικές δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης».
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης το ΕΣΕΠΑ υποδέχθηκε το νέο Διοικητή της Σχολής, Υποστράτηγο Ε.Α. του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωαννίδη. Ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα της πυροσβεστικής εκπαίδευσης και υποσχέθηκε να μεταφέρει τις μεγάλες εμπειρίες που έχει αποκομίσει στο θέμα, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αλλά και λόγω της συμμετοχής του σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στο εξωτερικό, στους εκπαιδευόμενους στο ΕΣΕΠΑ ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το υψηλό κύρος της Σχολής ως ένα πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης διεθνών προδιαγραφών.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυρόσβεσης του ΕΣΕΠΑ και να ενημερωθούν για το έργο που προσφέρει το ΕΣΕΠΑ, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός Πανελλαδικού δικτύου Εθελοντικών Πυροσβεστικών-Διασωστικών Σταθμών, προκειμένου να συμπληρώνουν το Δίκτυο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στη μεταφορά ασθενών και τραυματιών, υποστηρίζοντας αντίστοιχα το Δίκτυο του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: