Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΙΣΤ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ


Με ξεχωριστή λαμπρότητα και τιμή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο «Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο», η τελετή βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στον παιδικό και νεανικό διαγωνισμό φωτογραφίας, καθώς και στις αθλητικές εκδηλώσεις «Δημήτριος Βικέλας», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια Εκπαίδευση του Νομού.
Στην κατάμεστη από γονείς συγγενείς και φίλους των βραβευθέντων, αίθουσα της εκδήλωσης, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο Κ. Καραπαναγιωτίδης, η Χ. Ουσουλτζόγλου.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τη συμμετοχή και..
...«Τα παιδιά αξίζουν τον έπαινο και τα συγχαρητήρια μας», τόνισε στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη και επιτυχή συμμετοχή της νεολαίας στους μαθητικούς διαγωνισμούς της Μητρόπολης, ενώ συνέδεσε το πνεύμα της εκδήλωσης με τη ζωή, όπως αυτή σηματοδοτείται και νοηματοδοτείται, τόσο από τον αθλητισμό, όσο και από την τέχνη: «…βρισκόμαστε και απόψε στην πιο ζωντανή εκδήλωση των φετινών 10ων Παυλείων. Όχι μόνο γιατί η εκδήλωση αναφέρεται στα παιδιά και τους νέους μας, που αποτελούν το σκελετό της αποψινής εκδηλώσεως στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά και γιατί οι δύο λόγοι για τους οποίους θα βραβεύσουμε απόψε τα παιδιά και τους νέους μας έχουν σχέση με τη ζωή.
Αν η φωτογραφία είναι η τέχνη που αναπαριστά τη ζωή και ταυτόχρονα δίνει ζωή στο παρελθόν και τις αναμνήσεις μας, ο αθλητισμός είναι αυτός που χαρίζει ζωή και βελτιώνει και την ποιότητα της ζωής μας. Γι αυτό και η αποψινή είναι κατεξοχήν ζωντανή εκδήλωση. Σας υποδέχομαι όλους με χαρά στον όμορφο αυτό χώρο και για έναν ακόμη λόγο. Χαίρομαι γιατί οι μαθητικοί διαγωνισμοί, που διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολή μας, σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια Εκπαίδευση έχουν καθιερωθεί ήδη ως θεσμός που εντάσσεται στο πλαίσιο των Παυλείων και έχει κάθε χρόνο μεγάλη συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας, ενώ αποτελεί και ευκαιρία για την ανάπτυξη των χαρισμάτων και των δυνατοτήτων της. Κι όντως διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά μας έχουν και πολλά χαρίσματα και πολλές δυνατότητες, τις οποίες προάγουν και καλλιεργούν με την ευκαιρία των μαθητικών διαγωνισμών…», υπογράμμισε ο κ. Παντελεήμων μεταξύ άλλων.
Αμέσως μετά τις εμφανίσεις των δυο χορωδιακών τμημάτων, επακολούθησε η τελετή βράβευσης των μαθητών, την οποία παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος π. Διονύσιος Ανθόπουλος, υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης.
Στην βράβευση συμμετείχαν με την απονομή επαίνων, μεταλλείων και κυπέλων, ο κ. Παντελεήμων, ο Νομάρχης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Παυλίδης.
Κωστής Χαλάτσης
http://www.imnews.gr/index.php?id=1&did=5056

Δεν υπάρχουν σχόλια: