Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Μόσχας και του Αστραχάν στους τομείς της οικονομίας και της γεωργίας είχε το τριήμερο 31 Μαΐου-2 Ιουνίου ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Η επίσκεψη του Νομάρχη αποτελούσε συνέχεια των πολιτικών ανάπτυξης και συνεργασίας της Ημαθίας με περιοχές της Ρωσίας και ήταν ο προπομπός ημαθιώτικης επιχειρηματικής αποστολής την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα.
Συγκεκριμένα,...
... Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Ιουνίου Ημαθιώτικες επιχειρήσεις στους τομείς του κρασιού και της κομπόστας πρόκειται να επισκεφθούν τη Μόσχα, όπου την Τρίτη θα γίνει παρουσίαση των προϊόντων τους σε ειδική εκδήλωση. Η εκδήλωση αυτή ήταν στόχος και μια επίπονη προσπάθεια πολλών τοπικών παραγόντων που τελικά ευδοκίμησε. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν είναι: Vaeni Νάουσα, Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε., Μπουτάρης Α.Ε., Έλινος Α.Ε., Κτήμα Κελεσίδη, Κτήμα Καρυδά, Κτήμα Φουντή, Κτήμα Καρανάτσιου, Κτήμα Χρυσοχόου, Κτήμα Μελιτζανή, Κτήμα Δαλαμάρα, Κτήμα Καστανιώτη. Συμμετέχουν επίσης κονσερβοποιεία με επικεφαλής την ΕΚΕ.
Ο Νομάρχης είχε επίσης συζητήσεις με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα Γιάννη Πλώτα και τον Εμπορικό Ακόλουθο Γιάννη Μάρκου, με αντικείμενο τους τρόπους προώθησης του ελληνικού κρασιού και της κομπόστας στη ρωσική αγορά, διά της ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων τους στα ζητήματα ασφάλειας, ποιότητας και πιστοποίησης. Η πιο σημαντική όμως επαφή του Νομάρχη ήταν με τον Υπεύθυνο της Κυβέρνησης της Μόσχας σε θέματα οικονομίας και εξωτερικού εμπορίου Γκιόργκι Μουράτοφ. Ο Νομάρχης για περίπου 1,5 ώρα συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Μουράτοφ για τις δυνατότητες προώθησης των αγροτικών προϊόντων του Νομού μας στη Μόσχα, τον οποίο μάλιστα κάλεσε στην Ημαθία.
Αντίστοιχες επαφές είχε ο Νομάρχης στο Αστραχάν, περιοχή της νοτιοανατολικής Ρωσίας, με τον Κυβερνήτη της περιοχής Αλεξάντερ Ζίλκιν (θυμίζουμε ότι ο Αντικυβερνήτης του Αστραχάν είχε προ τριών μηνών επισκεφθεί την Ημαθία), με τον οποίο συζήτησε την επίσκεψη επιχειρηματιών της περιοχής στην Ημαθία για συνεργασίες με τοπικούς επιχειρηματίες και το Επιμελητήριο.
Ο Νομάρχης είχε εποικοδομητικές επαφές με άλλους αξιωματούχους των δύο περιοχών που έχουν εντάξει την Ημαθία στα τουριστικά πακέτα των ρωσικών γκρουπ που επισκέπτονται τακτικά τη χώρα μας. Τέλος, συναντήθηκε και με την Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα Θεοδώρα Γιαννίτση και ζήτησε τη συνεργασία και την αρωγή της στις προσπάθειες της Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: