Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΚΟΜΨΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟ


Διαβάστε το ακόλουθο συμβάν που έλαβε χώρα χτες το μεσημέρι στο κέντρο της οδού Βετσοπούλου στην Αλεξάνδρεια. Ένα ΙΧ σταματάει στο ρεύμα προς το Σιδ. Σταθμό και αυτομάτως μπλοκάρει όλο το ρεύμα που είναι γεμάτο με αυτοκίνητα.
Αρχίζουν τα κορναρίσματα από τους οδηγούς και ουδείς σκέφτεται ότι μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα ο οδηγός και δεν είναι ένα ακόμα παράνομο και χωρίς λογική διπλοπαρκάρισμα όπως αυτά που συμβαίνουν κατά δεκάδες καθημερινά.
Ξάφνου εμφανίζεται ένας αστυνομικός που με..
άκομψο τρόπο απευθύνεται στον οδηγό και του λέει να φύγει αμέσως.
Ο αστυνομικός δε ρωτάει τον οδηγό γιατί σταμάτησε, αν έχει κάποιο πρόβλημα, τίποτα. Το μόνο που μένει είναι η άκομψη, το λέω κομψά εγώ, συμπεριφορά.
Τη σκηνή βλέπει μια οδηγός και η οποία ρωτάει ευγενικά τον αστυνομικό γιατί έχει αυτή τη συμπεριφορά. Αυτός, αντιλαμβάνεται το λάθος του και προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν το έστειλε στο διάλο αλλά στο ..καλό.
Εκτός από το θέμα της συμπεριφοράς αστυνομικού προς πολίτη που διέπεται από κάποια δεοντολογία υπάρχει και το θέμα της κουλτούρας της εξουσίας που διέπει πολλούς αστυνομικούς υπαλλήλους και αυτό θα πρέπει να το δει η ηγεσία του σώματος και ο πολιτικός της προϊστάμενος.
Οι αστυνομικοί είναι παιδιά της διπλανής πόρτας, παιδιά λαϊκών στρωμάτων και δε διαφέρουν σε τίποτα από τους άλλους πολίτες. Έχουν τα ίδια δικαιώματα όλοι και τις ίδιες υποχρεώσεις και ως εκ τούτου συμπεριφορές όπως αυτή του εν λόγω αστυνομικού είναι κατακριτέα και θα πρέπει να μην επαναληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: