Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΡ. ΚΟΥΤΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ

Πολύ σοβαρά και ουσιαστικά ήταν τα ερωτήματα που έθεσε στον Κ. Καραπαναγιωτίδη ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοφηφίας Χρήστος Κούτρας (φωτ.). Τα ερωτήματα άπτονται της ασφάλειας του πολίτη και αναδεικνύουν την απουσία και το πλημελές ενδιαφέρον για να μην πω το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της πολιτείας.
Ο κ. Κούτρας έθεσε 4 σημαντικα ερωτήματα.
1. Τον προσεισμικό έλεγχο σε δημόσια κτίρια στην Ημαθία. Είπε ότι έκανε αίτηση στις τεχνικές υπηρεσίες της νομαρχίας και δεν έλαβε καμία απάντηση.
«Είναι ντροπή για τη νομαρχία να μην προβεί σε προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων», δήλωσε.
2. Η συντήρηση των δρόμων και τα τροχαία ατυχήματα, καθώς, όπως είπε, πρόσφατα στο Λουτρό συνέβη θανατηφόρο ατύχημα με δυο νεκρούς διότι δεν υπήρχαν κιγκλιδώματα στο αρδευτικό κανάλι.
3. Για τα έργα της Ημαθίας που θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα για το νέο διοικητήριο της Ημαθίας.
4. Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ζητώντας να μάθει τι έχει κάνει η νομαρχία έτσι ώστε να μπει η Ημαθία στην 4η ζώνη κινήτρων που εξασφαλίζει σημαντικό αριθμό επενδύσεων.

Η απάντηση του Νομάρχη ήταν η αναμενόμενη. Άκρως υπηρεσιακή και καθόλου πολιτική. Δήλωσε αναρμόδιος, χωρίς πόρους και ότι μπορεί κάνει.
Ιδού:

1. Για τον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, δήλωσε ότι όποτε υπάρχει κάποια καταγγελία για ρωγμές επεμβαίνει η νομαρχία.
2. Για τα τροχαία ατυχήματα ο Κ.Καραπαναγιωτίδης εξηγησε ότι η νομαρχία είναι υπεύθυνη μόνο για την συντήρηση του οδικού δικτύου και αυτό κάνει κάθε χρόνο.
«Κάθε χρόνο τοποθετούμε στηθαία όπου μπορούμε» είπε ο αντιδήμαρχος κ. Σουμπέκας, απαντώντας στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων
3. Για τα ΣΔΙΤ είπε ότι το νέο διοικητήριο θα γίνει αφου είναι ενταγμένο, αλλά η απόφαση υλοποίησης του έργου είναι πολιτική.
4. Για τον αναπτυξιακό νόμο απάντησε ότι είναι πάγιο αίτημα της Ημαθίας να ενταχθεί στην 4η ζώνη κινήτρων, αλλά στατιστικά φαίνεται ότι ο νομός μας έχει καλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Πιερία και την Πέλλα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το ΠΑΣΟΚ ψάχνει υποψήφιο Νομάρχη; Ο Κούτρας είναι κεφάλαιο και ας το αξιοποιήσουν.