Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Ούτε χρόνος δεν έκλεισε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τα όργανα καλά κρατούν. Οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή στην ΝΕ. Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ αλλά ουδείς συγκινείται και κανενός το αφτί δεν ιδρώνει. Πρώτος (;) πήρε σειρά και κατέβηκε από το τραίνο ο Ηλίας Μεντής. Ακολούθησε κι άλλη παραίτηση αλλά ουδείς μιλάει. Φαίνεται ότι ενδιαφέρονται γα τις αποσπάσεις σε θέσεις με πρεστίζ τα στελέχη και δε βρίσκουν χρόνο να ενημερώσουν τα μέλη τους από στοιχειώδη ευαισθησία.
Και αφού δεν μιλάνε οι υπεύθυνοι να σας πούμε εμείς τι συμβαίνει. Η νέα παραίτηση μέλους της ΝΕ αφορά στην...
...κ. Σοφία Απιδοπούλου η οποία κατέβηκε κι αυτή από το τραίνο για λόγους που ακόμη δε γνωρίζουμε. Ίσως ευαισθητοποιηθεί ο γραμματέας και δημοσιοποιήσει την επιστολή της παραίτησής της.
Ίσως πάλι να μας στείλει ανακοίνωση η αρμόδια του γραφείου Τύπου Αρ. Κουκούρικου αλλά δεν το βλέπω να γίνεται διότι έχει άλλες, σοβαρότερες ασχολίες αυτό τον καιρό.
Βλέπετε, η κ. Κουκουρίκου (δασκάλα) άνέλαβε και άλλη ευθύνη, αυτή τη φορά με εθελοντική προσφορά, στον Τομέα Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη, στην Περιφερειακή οργάνωση.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, απόσπαση φέρεται να πήρε και το μέλος του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ Θ. Σιδηροπούλου στα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους και νομίζει ότι βρήκε τον πολυπόθητο ρόλο που έψαχνε... Πάντως, στη δουλειά της δεν πηγαίνει και ο διευθυντής του υποκαταστήματος που δουλεύει είπε ότι ..αποσπάστηκε.
Φαίνεται ότι οι κυρίες του ΠΑΣΟΚ έχουν τον τρόπο τους και υλοποιούν τους στόχους τους σε αντίθεση με τους άνδρες της Ν.Ε που απλώς ...περιμένουν τη σειρά τους. Τώρα, αναφορικά με τις παραιτήσεις έχω μπερδευτεί κάπως. Η Απιδοπούλου παραιτήθηκε πρώτη και μετά ο Μεντής ή το ανάποδο; Πήρε ή λέει ότι πήρε απόσπαση στην Ιπποκράτους η Σιδηροπούλου; Και αν ναι, γιατί το λεει; Ερωτήματα που δεν είναι κουτσομπολιό αλλά πολιτικά με την ένοια ότι ορισμένες στάσεις εκπορεύονται από τη θέση που βρίσκεται κάποιος. Θα ασχοληθούμε και μ΄ αυτά στο άμεσο μέλλον...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Σοφία Απιδοπούλου από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω παραιτήθηκε πρώτη και ακολούθησε η παραίτηση του Μεντή. Και οι δύο παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τη μη λειτουργία της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας κι όχι για τη βάρβαρη, νεοσυντηρητική πολιτική του κόμματός τους, όπως θα περίμενα.

Αναφορικά δε με την κ. Κουκουρίκου θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες σας κι εσάς προσωπικά, ότι η συγκεκριμένη κυρία, δασκάλα στο επάγγελμα, αφού έκανε το μεταπτυχιακό της και υποτίθεται επιμορφώθηκε για να συνεισφέρει αναβαθμισμένη πλέον στη δημόσια εκπαίδευση, αποσπάστηκε στα αρχεία του κράτους! Νομίζω καταλαβαίνετε όλοι τους λόγους μιας τέτοιας απόσπασης... Αυτό που εγώ αναμένω είναι να επιστρέψει άμεσα στο σχολείο και να διδάξει σε τάξη, αφού η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου κατά την επίσκεψή της στην Ημαθία δήλωσε ότι από το νέο σχολικό έτος οι αποσπάσεις θα κοπούν. Η αρχή λοιπόν στο νομό μας πρέπει να γίνει πρώτα από την κ. Κουκουρίκου κι όσα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απολαμβάνουν προνομιακών αποσπάσεων. Διότι είναι γνωστή η ρήση για τη γυναίκα του Καίσαρα...

Ανώνυμος είπε...

....και ο τελευταίος να κλείσει την πορτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα Γενικα Αρχεια του Κρατους, αγαπητε ασχετε ανωνυμε, ειναι Υπηρεσια του ΥπΠαιδειας, η οποια λειτουργει με αποσπασμενους εκπ/κους διοτι εχει λειτουργικα κενα του απαραιτητου προσωπικου(αρχειονομοι, αρχειοθετες κλπ)-ειναι νεες ειδικοτητες. Αν θεωρεις προνομιακη θεση για εναν εκπ/κο να δουλευει Χριστουγεννα, Πασχα,καλοκαιρι με ωραριο 8-2.30, να παιρνει λιγοτερα μορια απ' ο,τι στην οργανικη του, ε τοτε ΝΑΙ, ειμαι προνομιουχα! Ζητησα την αποσπαση για να μπορεσω να ολοκληρωσω το μεταπτυχιακο μου διοτι οι αγαπητοι "συνδικαλιστες" συναδελφοι μου δυο φορες με απεκλεισαν απο την εκπ/κη αδεια που νομιμα και με ολες τις προυποθεσεις διεκδικουσα. Βλεπετε, επρεπε να "σκυψω" αλλα οσφυοκαμπτης δεν υπηρξα ποτε.Αλλου ψαξτε να τα βρειτε αυτα. Και ναι, ξαναζηταω αποσπαση στα ΓΑΚ για να συνεχισω το διδακτορικο. Αλλωστε τα ΓΑΚ ειναι ενας χωρος που προσφερεται για ερευνα. Οποτε συνδυαζω δουλεια και σπουδες ταυτοχρονα. Δεν ειμαι αποσπασμενη αγαπητε σε χωρο ασχετο απο τη δουλεια μου.
Αληθεια, αφου εχεις τοση ευαισθησια για τις αποσπασεις, γιατι δεν αναφερεσαι στους οσφυοκαμπτες αποσπασμενους στα βουλευτικα γραφεια? Διακρινω μια μερολοψια εκ μερους σου η μου φαινεται?

συντροφικα και αγωνιστικα
Αριστη Κουκουρικου
Δασκαλα
MSc στις Επιστημες της Αγωγης
Υποψηφια Διδακτωρ Εκπαιδευτικης Πολιτικης
(και πολλοι αλλοι τιτλοι αντικειμενικων προσοντων που δεν ειναι της παρουσης να αναφερθουν)

Ανώνυμος είπε...

Oso pio grhgora xepezepseis apo to kalami toso to kalytero gia sena Aristoula. Oso gia tis apospaseis sta bouleutika grafeia pou anafereis ergo ths ND kai tou PASOK einai, opote giati enoxleisai?

Ανώνυμος είπε...

Η Αρίστη τα λέει σωστά. Λιγότερα χρήματα λαμβάνει τώρα διότι ήμουν και εγώ κάποτε σε αυτήν την θέση!!!