Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΤΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

-Ομόφωνα εγκρίθηκε η αμοιβή του νομικού συμβούλου του ΕΣΔΑ Λάζαρου Μαντρατζή για τις υπηρεσίες του σε όλη της διαδικασία για τη σύνταξη της σύμβασης που υπεγράφη με την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και τις παραστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έφτανε τα 50.000 ευρώ. Όπως είπε ο πρόεδρος ο κ. Μαντρατζής δέχθηκε,
γνωρίζοντας τα άσχημα οικονομικά των Δήμων να δεχθεί το μισό ποσό της αμοιβής και θα πληρωθεί μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας Διοίκησης.

-Εξανέστη ο κ. Καρέλης, μίλησε για υποκρισία και είπε πως ο νομικός σύμβουλος του ΕΣΔΑ έκανε πίσω διότι έφτασαν στ΄αυτιά του όσα λέγονται περί υπέρογκης αμοιβής, ακόμη και μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑ. «Βλέπω ότι αυτά ορίζει ο νόμος και γι αυτό θα συμφωνήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολλά τα λεφτά. Αν τα δικαιούται γιατί δεν τα διεκδικεί;» ξέσπασε ο Δήμαρχος Μελίκης.

-Ξέσπασμα στο ξέσπασμα και από τον κ. Μαντρατζή: «Δεν πειθαναγκάσθηκα από κανενός είδους κελεύσματα για να ζητήσω λιγότερα χρήματα από αυτά που ορίζονται από το νόμο και δικαιούμαι. Επί χρόνια παρείχα νομικές συμβουλές όχι μόνο στον ΕΣΔΑ, αλλά και στους Δήμους χωρίς να εισπράττω αμοιβή. Θα μπορούσα να διεκδικήσω τα χρήματα και να τα πάρω όπως τα πήρε ο Τεχνικός Σύμβουλος. Δεν το έκανα διότι γνωρίζω τα οικονομικά των Δήμων και διότι εδώ υπάρχει μεταξύ μας διαφορετική σχέση. Δεν επιτρέπω όμως σε κανέναν να αφήνει υπόνοιες για την επαγγελματική μου υπόσταση» είπε.

-Πυροσβεστικά επενέβη τόσο ο κ. Δάλλας, όσο και οι υπόλοιποι του Διοικητικού Συμβουλίου, το θέμα έληξε, ευχαρίστησαν όλοι το νομικό Σύμβουλο για την προσφορά του στον ΕΣΔΑ και ενέκριναν το ποσό.

-Ξεκαθάρισε τη θέση του ο κ. Δάλλας όσον αφορά το διοικητικό προσωπικό του Συνδέσμου. Επανέλαβε ότι πρέπει να μεταταγούν υπάλληλοι από Δήμους και να απασχοληθούν, έστω με υπερωριακή απασχόληση για να μην υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση των αποφάσεων. «Υπάρχουν διοικητικές αποφάσεις, εγκρίνονται εντάλματα εδώ» είπε. Ο κ. Παπαποστόλου συμφώνησε και είπε ότι το θέμα θα λυθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.
πηγή: εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: