Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 0,35λ/κιλό ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ


Αποφασισμένοι να μείνουν ενωμένοι και να διεκδικήσουν 35 λεπτά το κιλό στη φετινή παραγωγή του συμπύρηνου ροδάκινου δήλωσαν οι αγρότες της Ημαθίας, στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών», στο δημαρχείο Μακροχωρίου. Στην συγκέντρωση ήταν παρόντες πολλοί αγρότες και...
...υπήρξε έντονη συζήτηση για το πώς θα απορροφηθεί η φετινή παραγωγή και για την φετινή τιμή, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι αγροτών από την Πέλλα.
Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος
Τη βασική εισήγηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης» Τάσος Χαλκίδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους αγρότες. «Να πάρουμε λεφτά ή να τα ξεπατώσουμε τα ροδάκινα». Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν μέχρι τώρα, τόνισε ότι οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας, θα πρέπει να λάβουν μια αξιοπρεπή τιμή για να επιβιώσουν. Ζήτησε να πάρουν θέση και οι ομάδες παραγωγών. Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι καλέστηκαν 41 ομάδες παραγωγών.
Είπε ακόμη ότι η ΈΚΕ έδωσε μια εβδομάδα διορία για να απαντήσει όσον αφορά την τελική φετινή τιμή για το συμπύρηνο. Δήλωσε ακόμη ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή από το Υπουργείο η οποία θα ελέγχει την ποιότητα των ροδάκινων, δηλαδή τα «μαύρα» κιλά, ενώ τα μεταφορικά θα επιβαρυνθούν οι βιομηχανίες. «Εμείς διεκδικούμε ελάχιστη τιμή 0,35 λεπτά και στην χειρότερη περίπτωση 0,30», είπε χαρακτηριστικά.
«Να απορροφηθεί όλη η παραγωγή
Στη συνέχεια το λόγο πήραν και εκπρόσωποι από την Πέλλα οι οποίοι τόνισαν πως στόχος είναι να απορροφηθεί όλη η φετινή παραγωγή. «Πρέπει να αντισταθούμε σε όσα μας λένε οι βιομήχανοι», δήλωσαν. «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» δήλωσε ο αρχιτέκτονας Τάκης Μωραλίδης ο οποίος παρενέβη στην κουβέντα. Ζήτησε να υπάρξει ενότητα μεταξύ αγροτών και ομάδα παραγωγών έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: