Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Γ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για το διευρυμένο πλέον Δήμο Βέροιας υπό την προϋπόθεση να τηρηθούν διαδικασίες λαϊκής δημηγορίας, γνωστοποίησε ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Γιώργος Κυριακίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Βέροια. Μια υποψηφιότητα που εξ αρχής είναι χωρίς τύχη αλλά μοιάζει περισσότερο σαν υπενθύμιση του στυλ “είμαι κι εγώ εδώ”.
Διαβάστε το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Ο κ. Κυριακίδης, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με το κόμμα της ΝΔ μόνο εφόσον πραγματοποιηθούν ανοιχτές διαδικασίες εκλογής, ενώ παράλληλα τόνισε πως τα προηγούμενα χρόνια που προσπάθησε να κατακτήσει μια θέση στο πολιτικό στερέωμα, υπήρξε θύμα των μηχανισμών και των μεθοδεύσεων του κόμματος της Ν.Δ.
«Δηλώνω ότι προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Βέροιας μόνο μέσα από δημοκρατικές και δίκαιες διαδικασίες.
Ως ενεργός πολίτης και στέλεχος των χώρων που υπηρέτησα, υπήρξα θύμα των μηχανισμών. Οι μεθοδεύσεις ορισμένων με απέκλειαν από τη δυνατότητα να είμαι υποψήφιος παρόλο που πληρούσα τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τηρούσα τους κανόνες του καταστατικού της ΝΔ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κυριακίδης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σοβαρές υποθέσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος τις οποίες αποκάλυψε όντας αρχικά αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια Υποδιοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
«Ήμουν ο μοναδικός που τόλμησε να μιλήσει ανοιχτά για αυτές τις υποθέσεις. Να ξέρετε όμως πως τα πολλά λεφτά με κόλπα αποκτώνται», συμπλήρωσε αναφερθείς στα σκάνδαλα και στις παρανομίες που είχε κατήγγειλε στο παρελθόν, γεγονός το οποίο οδήγησε στην αποπομπή του από τις παραπάνω θέσεις που κατείχε.
«ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟΝ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ»
Ο κ. Κυριακίδης κάνοντας μια αναδρομή στην πολιτική του πορεία, υποστήριξε πως το 1990 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας με ρεκόρ ψήφων και σημείωσε πως στα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν δεν επιλέχθηκε ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κυρίως λόγω μεθοδεύσεων κομματικών στελεχών, παρόλο που συγκέντρωνε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Επίσης, χαρακτήρισε τραγικό λάθος το οποίο επηρέασε την πορεία του στην πολιτική, τη στήριξη του κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου και διευκρίνισε πως επιχειρεί για τελευταία φορά να διεκδικήσει τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου.
Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως αν τηρηθούν ανοιχτές διαδικασίες και συμμετάσχει ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Βέροιας, θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με όλες τις κομματικές οργανώσεις και πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχει συνθέσει το ψηφοδέλτιο του.
«Εκφράζω τη συνείδηση του Ημαθιώτη πολίτη. Ο πολίτης θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος , μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, υπογράμμισε πως η συνέντευξη τύπου η οποία παραχώρησε λίγες ώρες πριν τον απολογισμό της δημοτικής δράσης της παράταξης του κ.Σκουμπόπουλου ήταν συμπτωματική και τόνισε πως όλες οι υποψηφιότητες είναι σεβαστές.
Κωνσταντίνα Καραγιάννη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλε.