Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΒΕΡΟΙΑ- ΕΝΤΟΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΙΔ. ΠΑΡΚΙΓΚ

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Βέροια είναι γνωστό σε όλους, τόσο στους κατοίκους της όσο και στους επισκέπτες της που βιώνουν έναν γολγοθά όταν κινούνται με το ΙΧ τους. Πολλοί είναι οι οδηγοί που δεινοπαθούν να βρουν θέσεις παρκαρίσματος είτε γιατί είναι λιγοστές είτε γιατί είναι πολλά τα ΙΧ των μονίμων κατοίκων που δεν μετακινούνται.
Η διοίκηση του δήμου Βέροιας..
...τοποθέτησε εδώ και μήνες τους κόκκινους πλαστικούς σωλήνες σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως στις γωνίες των δρόμων ώστε να μην παρκάρουν τα ΙΧ αφού δημιουργούνταν πρόβλημα με την διέλευση των εποχούμενων. Αυτό όμως, είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση κι άλλων θέσεων στάθμευσης και όξυνε το πρόβλημα με συνέπεια οι κάτοχοι των ΙΧ να οδεύουν θέλουν δε θέλουν στο ιδιωτικό πάρκιγκ που ως γνωστόν έχει ένα τσουχτερό τιμολόγιο.
Είναι σαφές ότι η ιδιοκτησία του πάρκιγκ θα πρέπει να δει το θέμα με άλλη οπτική και να μειώσει τις τιμές συμβάλλοντας κι αυτή στο ξεπέρασμα των δυσκολιών που όλοι υφιστάμεθα.
Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό καθαυτό θα πρέπει κάποια στιγμή, και απορώ που τόσα χρόνια δεν το είδε, να το δει η διοίκηση του δήμου και να προχωρήσει σε λήψη αποφάσεων γιατί η κατάσταση είναι αβίωτη αν και τελευταία βλέπουμε ότι προχωράει σε κάποιες κινήσεις όπως αυτή που έδωσε χώρο παρκαρίσματος στους ποδηλάτες στο κέντρο της πόλης (φωτ.).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το έχω πεί. Η καλύτερη δουλειά είναι να βρεί κάποιος ένα καλό χώρο και να κάνει ένα ανοιχτό πάρκινγκ, με χαμηλό κόστος. Δεν μπορούμε όλα να τα περιμένουμε απο τις δημοτικές αρχές! Ίσα ίσα, που υπάρχει ένα προσοδοφόρο πεδίο. Το θέμα είναι να το κάνουμε!
Κατα τα άλλα συμφωνώ απολύτως και με τις κόκκινες κορίνες, άλλα και με τις μπάρες για τα ποδήλατα. Επίσης θα πάω ένα βήμα παραπέρα και θα προτείνω καθολική απαγόρευση του παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης! Το περπάτημα, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και για κάποιο λόγο οι Έλληνες είμαστε πρώτοι στις καρδιακές παθήσεις...άς αρχίσουμε λίγο να κουνάμε και τα ποδαράκια μας!
Η Βέροια χρειάζεται πάρκινγκ. Περιφερειακά. Δηλαδή σε Εληά, Ρολόι, στην είσοδο της πόλης, άντε βαριά βαριά Άγιο Αντώνιο. Πάρκινγκ που να μπορεί να τα εκμεταλεύεται όμως και ο δήμος. Πώς θ8α γίνει αυτό δεν ξέρω, άλλα άν υπάρχει κάποιος τρόπος, είναι σίγουρο έσοδο!
Το πάρκινγκ στο δημαρχείο ξέρω ότι είναι για κάποια ακόμα χρόνια υπο την διαχείριση ιδιωτικής εταιρίας οπότε δεν γίνεται αυτό που λέτε. Είανι σαν να λές τους μαγαζάορες να μειώσουν τα ενοικιαστήρια τους. Γίνεται; δεν γίνεται!