Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ


ΒΕΡΟΙΑ. Περνώντας από το παρκάκι που υπάρχει απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων αντίκρυσα μια εικόνα παρήγορη, δείγμα ότι ακόμα δεν χάθηκε παντελώς η έγνοια των ανθρώπων για τα ζώα που ζουν στις πόλεις και εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες.
Οι κάτοικοι της γειτονιάς...
...φροντίζουν τις γάτες που ζουν εκεί και έχουν τοποθετήσει πλαστικά δοχεία όπου βάζουν νερό και φαγητό ώστε η συνύπαρξη να είναι αρμονική. Να ένα καλό παράδειγμα για όλους μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να δείτε σε εμάς (Ιουστινιανού) που έχουμε...κοινόχρηστα γατάκια και μέχρι πρότινος και κα΄τι σκυλιά. Μια χαρά. Μένουν στον ακάλυπτο πίσω όλα μαζί, τα ταϊζουμε, τα ποτίζουμε, τα εμβολιάσαμε και το κυριότερο ε; οι γάτες έχουν φάει όλες τις κατσαρίδες και γενικά όλα αυτά τα "μικρά και βρωμερά", ενώ τα σκυλιά την έχουν "δεί" μπάτσοι της γειτονιάς. Δεν ορμάνε σε κανένα, άλλα έχουν μάθει όλους τους κατοίκους και άν δούν τίποτα "ύποπτο" ξεσηκώνουν τον δρόμο (προχθές απεσόβησαν την κλοπή ενός αυτοκινήτου!).
Και αναρωτιέμαι...γιατί τα αφήνουμε έτσι μόνα και απροστάτευτα; πόσα σκυλάκια κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με λουριά στο λαιμό;
Και τέλος, είχα διαβάσει μέσα απο το μπλόγκ σας για την υιοθεσία σκυλιών απο το κυνοκομείο. Είναι δωρεάν; μπορούμε να μάθουμε; Να πάρω κανα δυό, να τα έχω έτσι free μαζί με τα άλλα στη γειτονιά και να τα ταϊζουμε όλοι! Οι καλύτεροι φύλακες!!!