Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΒΕΡΟΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ο δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης» θα διοργανώσουν την Δευτέρα 7 Ιουνίου, ο δήμος Βέροιας και η εταιρεία “Euroconsultants”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και θα ξεκινήσει στις 6μμ. Το αντικείμενο της εκδήλωσης παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη τύπου ο..
... δήμος Βέροιας και η εταιρία “Euroconsultants”. Όπως σημείωσε το στέλεχος της “Euroconsultants” Θανάσης Παπότης, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν οι στρατηγικές και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τον δήμο Βέροιας και άπτονται της «πράσινης ανάπτυξης» και στην συνέχεια θα προβληθούν παραδείγματα πόλεων που εφάρμοσαν «πράσινες πρακτικές». Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα που «τρέχουν». Τέτοια είναι το «ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις και στέγες», το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η «πράσινη επιχείρηση», οι «πράσινες υποδομές» και ο «πράσινος τουρισμός». Τα παραπάνω προγράμματα αφορούν απλούς πολίτες αλλά μικρές επιχειρήσεις. «Υποστηρίζουμε κάθε εκδήλωση που έχει σχέση με το περιβάλλον. Για να υπάρξει πρόοδος σε αυτό τον τομέα χρειάζεται να συνεργαστούν φορείς, πολίτες και εταιρείες» δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Καλή πρωτοβουλία. Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Ναι πράβο. Συγχαρητήρια. Εύγε. Είναι επαναστατική πρωτοβουλία. Θα γεμίσει η Βέροια άραβες και Ρώσους επενδυτές. Θα βρούν δουλειές οι πατεράδες και μανάδες. Τα παιδιά όλα και θα κρατούν θέσεις δουλειάς και για τα εγγόνια.
Εταιρίες παντού. Όλα στις εταιρίες. Γιορτές, ημερίδες, σχέδια και προγράμματα. Δεν δίνετε και τον Δήμο σε καμιά εταιρία παακέτο; Εσείς απλά θα εκλέγεστε δημοκρατικά. Όλα τα άλλα, οι εταιρίες.