Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ

Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι ενδιαφερόμενες μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και μητέρες ατόμων με Αναπηρία, κάτοικοι του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα έχουν τη δυνατότητα επιδότησης για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε Βρεφονηπιακούς- Παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) της Αλεξάνδρειας και όχι μόνο.
Πρόκειται για τη δράση...
«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται από το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ. με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 και έχει στόχο να βοηθήσει τις εργαζόμενες μητέρες αλλά και όσες αναζητούν δουλειά, απασχολώντας τα παιδιά τους, όταν αυτές βρίσκονται στην εργασία τους ή στην αναζήτηση εργασίας.
Οι δομές του Δήμου που έχουν υπαχθεί στην παραπάνω δράση είναι: ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αλεξάνδρειας. Έχουν εγκριθεί για τον Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αλεξάνδρειας, 20 θέσεις βρεφών ηλικίας 2 μηνών έως 2,5 ετών και 50 θέσεις για νήπια ηλικίας 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, συνολικής δημόσιας χρηματοδότησης ύψους 279.300 ευρώ. Επίσης, έχουν εγκριθεί για την Επιχείρηση Δημοτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας, 50 θέσεις παιδιών από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, με συνολική δημόσια χρηματοδότηση ύψους 137.200 ευρώ.
Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει μία σημαντική οικονομική ενίσχυση σε ένα πάγιο έξοδο της οικογένειας, καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Σκοπός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους με ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα. Επίσης, συμμετέχοντας συγχρόνως σε οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, κατακτούν την έννοια της συμμετοχής και της ομαδικής εργασία μέσα από τον υγιή συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα.
Στο Κέντρο εξασφαλίζεται η υγιεινή και ασφαλής παραμονή των παιδιών σε κτίριο προσαρμοσμένο σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές καθώς και την καθαριότητα των χώρων. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Αλεξάνδρειας άρχισε να λειτουργεί στις 21 Φεβρουαρίου 2005. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα απασχολήθηκαν σταδιακά πάνω από 600 παιδιά. Στο πρόγραμμα απασχολούνται παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Στο ΚΔΑΠ λειτουργούν μία αίθουσα εικαστικών και μία αίθουσα υπολογιστών.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι μητέρες μπορούν να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα. Εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).
να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης).
να είναι άνεργες οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
να είναι άνεργες και λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά το διάστημα να είναι μητέρες παιδιών με Αναπηρία (Α.ΜΕ.Α), 21/06/2008 – 21/06/2010 ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης.
Να έχουν ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ εάν έχουν ένα τέκνο, 2.000 ευρώ εάν έχουν δύο τέκνα και 10.000 ευρώ εάν έχουν τρία τέκνα. Το ποσό των 10.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου.
Η Υποβολή των «Αιτήσεων συμμετοχής - Δηλώσεων», συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται από την 21/06/2010 έως και 12/07/2010 και ώρα 14:30 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου:
2333 3 50104 Πρόεδρος Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ, κ. Μιχαλακάκης
2333 0 53211 ΚΔΑΠ Αλεξάνδρειας
2333 0 23606 Βρεφονηπιακοί σταθμοί Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: