Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΓΩΝΙΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Με αντικείμενο την αρωγή της Νομαρχίας στις προσπάθειες των τοπικών φορέων για συγκράτηση του καταναλωτικού κοινού στις αγορές του Νομού έγινε την Τετάρτη (16/6) συνάντηση του Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας Τάσο Κοντογουλίδη, Άγγελο Κάλλη και Γιώργο Παπαδόπουλο, παρουσία της Αντινομάρχη Χάιδως Μπουτζιώνα και του Διευθυντή Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Μάρτου Κουτρούλα.
Ο Νομάρχης αφού εξέφρασε την αγωνία του...
... για την κατάσταση στην αγορά ως προϊόν της οικονομικής ύφεσης, τόνισε ότι από την πλευρά της Νομαρχίας θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ο Νομάρχης συμπλήρωσε ότι με παραστάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία θα επιδιωχθεί να ισχυροποιηθούν τα χρόνια αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού (ταμειακές, ωράριο, αλλοδαποί, μείωση ενοικιοστασίου κ.α.).
Τέλος, ο Νομάρχης πρότεινε σε συνεργασία Νομαρχίας-Επιμελητηρίου Ημαθίας και Εμπορικών Συλλόγων να οργανωθεί διαφημιστική καμπάνια προβολής της τοπικής αγοράς, αλλά και των πλεονεκτημάτων που θα προέλθουν από τη συγκράτηση του καταναλωτικού κοινού στις τοπικές αγορές. Η προβολή αυτή θα περιλαμβάνει διαφημιστική αφίσα, καταχωρήσεις στις εφημερίδες και το διαδίκτυο, ραδιοφωνικά μηνύματα κ.α.
Από την πλευρά των Εμπορικών Συλλόγων εκφράστηκε η σύμφωνα άποψη για τη συγκεκριμένη καμπάνια, ενώ ζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Διεύθυνση Εμπορίου με στόχο την ισονομία και την ισοπολιτεία στο χώρο του Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: