Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

WikiLeaks:ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην παράνομη διακίνηση μεταναστών αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα του WikiLeaks.
Βάσει των καταγγελιών διπλωμάτη της πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα, είχε δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση λίστα µε ονόµατα ανθρώπων που εµπλέκονταν σε hawala -σύστηµα µεταφοράς χρηµάτων που προέρχονται....
είτε από την παράνοµη διακίνηση µεταναστών είτε από δουλεµπόριο- για τη χρηµατοδότηση της διεθνούς τροµοκρατίας µέσω έµπιστων µεσολαβητών, οι οποίοι, όπως φαίνεται, δρούσαν και στην Ελλάδα.

Στην αποστολή αυτής της λίστας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πακιστανός διπλωμάτης, δεν υπήρξε καμία απάντηση ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών ούτε από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Ο διπλωμάτης, που δεν κατονομάζεται στο έγγραφο, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα τα "Νέα", αποδίδει την έλλειψη ενδιαφέροντος της ελληνικής κυβέρνησης στην έλλειψη πόρων, τη διαφθορά και την αποτυχία γενικότερης συνεργασίας με την πακιστανική πρεσβεία.

Δεδομένου ότι είχε μάλιστα πληροφορίες από Πακιστανούς μετανάστες ότι πέρασαν στην Ελλάδα εντελώς ανενόχλητοι από τις συνοριακές αρχές ή ότι τους είχαν µεταφέρει ακόµη και µε ελληνικά στρατιωτικά οχήµατα, ο διπλωμάτης εκτιμά ότι υπάρχει συνενοχή στις επιχειρήσεις λαθρομετανάστευσης από τις ελληνικές Αρχές επιβολής του νόμου.

Οι Αµερικανοί της πρεσβείας στην Αθήνα, κατά τη συνάντησή τους με τον Πακιστανό διπλωμάτη στις 16 Ιουνίου του 2006, επισήµαναν ότι δεν είχαν ακούσει στο παρελθόν καταγγελίες για την πιθανή χρηµατοδότηση εξτρεµιστικών ή ακόµα και τροµοκρατικών οργανώσεων από την παράνοµη διακίνηση µεταναστών.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: