Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Χαλάνε τη πιάτσα αυτοί οι Αυστραλοί. Σε καιρούς που το μεταναστευτικό αποτελεί αγκάθι για εμάς στην Ελλάδα, αυτοί ενισχύουν τον πολυπολιτισμό και τους Ελληνες μετανάστες εκει. Μα τι θέλουν να μας πουν με αυτό,ότι οι μετανάστες δεν αποτελούν κίνδυνο για την χώρα αλλά είναι αιμοδότης και μπορούν να υπάρξουν με τους γηγενής;...Οι εθνοτικές γλώσσες και ο πολυπολιτισμός ενισχύονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό που κατέθεσε χθες η πολιτειακή κυβέρνηση του Τεντ Μπέϊλιου στην αυστραλιανή πολιτεία Βικτόρια, ενώ η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης “σιγουρεύει” τα δύο εκατομμύρια που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για την ανέγερση του νέου κοινοτικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, ο Συνασπισμός τίμησε την υπόσχεσή του, να ενισχύσει τη διδασκαλία γλωσσών εκτός της αγγλικής, αυξάνοντας σε 190 δολάρια την επιδότηση κατά μαθητή.

Ο υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Νικόλαος Κότσιρας, ανακοίνωσε ότι την προσεχή τετραετία θα διατεθούν 16,3 εκ. δολάρια για την ενίσχυση των μεταναστευτικών σχολείων.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Community Languages Australia, Στέφαν Ρουμάνιου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση των μεταναστευτικών σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι “η στήριξη των εθνοτικών γλωσσών είναι σημαντική επένδυση στο μέλλον της πολιτείας”.

Επίσης, η κυβέρνηση Μπέιλιου αύξησε κατά 480 χιλιάδες δολάρια τον προϋπολογισμό του οργανισμού Multicultural Arts Victoria, του πολιτειακού φορέα που ενισχύει πολυπολιτισμικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ο κ. Κότσιρας δηλώνει, ότι η κυβέρνηση Μπέιλιου αύξησε κατά 24 εκ. δολάρια τις χορηγίες για τη στήριξη του πολυπολιτισμού και την παροχή υπηρεσιών σε νέους μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του πολυπολιτισμού εκφράζει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.Σε σχετική ανακοίνωση, ευχαριστεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση για την παροχή δύο εκατομμυρίων δολαρίων στην Κοινότητα για την ανέγερση του νέου κοινοτικού κέντρου.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: