Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο ΡΕΠΠΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ 'ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟ" ΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Τζιτζιφιόγκος: (ο) δανδής, κομψευόμενος, λιμοκοντόρος (λεξικό Τεγόπουλος-Φυτράκης). Τέτοιους έχει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ξεσπάθωσε χθες εναντίον τους, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επειδή τους θεώρησε....
υπεύθυνους δημοσιευμάτων ότι η τρόικα έβγαλε κίτρινη κάρτα στο υπουργείο του για καθυστερήσεις τόσο στις αλλαγές στον ΟΣΕ όσο και στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Διευκρίνισε ότι δεν εννοεί τον υπουργό Οικονομικών αλλά τον γενικό γραμματέα για τις ΔΕΚΟ Γ. Κυριακό και υποστήριξε ότι η τρόικα δεν βρήκε κανένα πρόβλημα στο έργο του υπουργείου Υποδομών. Συνεργάτες του, πάντως, έλεγαν το απόγευμα ότι ήταν μια of the record κουβέντα με δημοσιογράφους, χωρίς να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών δεν έγινε κανένα σχόλιο.
Αυτή η αναφορά του κ. Ρέππα, ο οποίος και το περασμένο καλοκαίρι είχε συγκρουσθεί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι χαρακτηριστική του κλίματος έντασης και αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ των υπουργείων για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που επιβάλλει το Μνημόνιο, αλλά και για τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015, για το οποίο χθες στο γραφείο του πρωθυπουργού έγινε ακόμα μια σύσκεψη μήπως και ξεπεραστούν οι δυσκολίες στη σύνταξή του.

Σε αυτή τη σύσκεψη πήγαινε ο κ. Ρέππας όταν έπεσε πάνω στους δημοσιογράφους και είχε τη συζήτηση περί τζιτζιφιόγκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί γιατί από τη μια μεριά υπάρχουν υπουργοί που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να πετύχουν τις μεγάλες περικοπές τις οποίες προβλέπει και κάνουν εναλλακτικές προτάσεις, ενώ από την άλλη η τρόικα βάζει συνεχώς νέα θέματα.

enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμάν ρε παιδιά ,θα πρέπει να γυρίζουμε με ένα λεξικό στο χέρι για να καταλαβαίνουμε τι λένε όλοι αυτοί οι κάφροι!!