Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ. ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Σειρά πήραν οι κάτοικοι του Αμύνταιου στις κινητοποιήσεις κατά της διοίκησης του ΟΣΕ και της Κυβερνητικής πολιτικής εν γένει διότι ο οργανισμός έχει αποκόψει το Αμύνταιο από τον έξω κόσμο με το που σταμάτησε να εκτελεί τα δρομολόγια που εξυπηρετούν το κοινό ενώ συνεχίζει να εκτελεί το εμπορικό δρομολόγιο.
Ο δήμαρχος της πόλης κινητοποίησε τους...κατοίκους και έκλεισε εκεί τις γραμμές, όπως έκανε και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης που απέκλεισε τη γραμμή στο Πλατύ διότι ο ΟΣΕ έκλεισε τη διάβαση στο χωριό και μετά την κινητοποίηση και την επαφή με τον διευθυντή του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη η απόφαση ανακλήθηκε.
Στο Αμύνταιο ο δήμαρχος Μ. Ιωσηφίδης ζητάει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΕΝΟΣΕ να επαναλειτουργήσει η επιβατική γραμμή και ως να συμβεί αυτό θα σταματήσει και το δρομολόγιο της εμπορικής.
Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι η τελευταία επικοινωνία που είχε για το θέμα έγινε την περασμένη Τετάρτη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, «ο οποίος, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση για τον αποκλεισμό των γραμμών, δήλωσε ότι συναινεί στον συνυπολογισμό, από λογιστές της εταιρείας και του δήμου, του κόστους επαναλειτουργίας της επιβατικής γραμμής Έδεσσας - Αμυνταίου και Αμυνταίου - Φλώρινας».
Είναι βέβαιο ή πολύ πιθανόν να αρχίσει ο ΟΣΕ να λειτουργεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο γιατί η λαϊκή πίεση φέρνει αποτελέσματα και τελικά είναι ο μοναδικός τρόπος και δρόμος απέναντι στη κυβερνητική πολιτική που συνεχώς πλήττει τα φτωχά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: