Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΥΤΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Περίεργη είναι η εμμονή διαφόρων παραγόντων στην Ημαθία για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων από την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ στη γνωστή θέση “12”. Διάφοροι πολιτικοί, πολιτευτές, δημοσιογράφοι, εκδότες, πρώην δήμαρχοι και σύμβουλοι δείχνουν μια άνευ προηγουμένου πρεμούρα να γίνει το έργο. Δείχνουν τέτοιο ζήλο και επιμονή να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εταιρίας βαφτίζοντάς τα ως συμφέροντα των Ημαθιωτών.
Βέβαια, ο..αντίλογος είναι υπαρκτός αλλά δε λαμβάνεται από τους κύκλους αυτούς υπόψη τους, αδιαφορούν διότι δε ρίχνουν νερό στο μύλο τους. Εκτός των κομμάτων που ήδη έχουν πάρει σαφή θέση κατά της συγκεκριμένης επένδυσης τόσο για λόγους οικονομικούς όσο και περιβαλλοντικούς θέση έχουν πάρει και φορείς επιστημονικοί όπως το ΤΕΕ, ο σύλλογος αρχιτεκτόνων κλπ αλλά ομάδες, πρωτοβουλίες πολιτών και μεμονωμένοι πολίτες.
Θέση έχουν πάρει είτε στο περιβαλλοντκό κομμάτι είτε στο οικονομικό και μια σειρά δημάρχων και το σπουδαιότερο, ξεκάθάρη είναι η θέση της δημάρχου Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου που στη συνάντησή της με τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Γρ. Ψαριανό είπε ότι η μεταφορά των απορριμμάτων του νομού Ημαθίας στην Κοζάνη θα λύσει το πρόβλημα δια παντός αφού δεν θα γίνει το εργοστάσιο...
Βέβαια, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο σπεύδει να τονίσει ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις, για τη νομική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, για όλα.
Αυτή η πρεμούρα που εμφανίζουν οι γνωστοί κύκλοι είναι εύκολο να κατανοηθεί και να συνειρμικά να ερμηνευτεί. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας και στον καθένα εξ ημών επαφίεται να κρατήσει τέτοια στάση που να σώσει την υστεροφηφία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: