Σάββατο 23 Απριλίου 2011

"ΝΑΙ" ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΕΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί μεταξύ των πολιτών είναι η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στην αυριανή της έκδοση. Το 40% λέει "ναι" στις βίαιες διαμαρτυρίες κατά πολιτικών, δηλαδή στα γιαουρτώματα και τις αποδοκιμασίες. Το πολιτικό προσωπικό και ιδιαίτερα αυτοί που σήμερα κυβερνούν έχουν πλήρως απαξιωθεί και αυτό το δείχνει ο λαός με τις αντιδράσεις του που δεν περιορίζονται πλέον σε παθητική στάση.
Επίσης, τα δυο κόμματα πυλώνες του δικομματισμού απολαμβάνουν της μικρότερης στην ιστορία τους εμπιστοσύνης και πλέον πρώτο «κόμμα» είναι το «κανένα» όταν ερωτώνται για το ποιο κόμμα είναι κατάλληλο να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση…Την απογοήτευση και την απαισιοδοξία των Ελλήνων πολιτών καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση, ένα χρόνο από τη μέρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.
Παράλληλα, διαπιστώνεται η οργή του ελληνικού λαού, που όχι μόνο θεωρεί ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό εγκρίνει τις βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών!
Σύμφωνα με έρευνα της ALCO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 40% των πολιτών πιστεύει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.
Το ίδιο ακριβώς ποσοστό (τέσσερις στους δέκα) συμφωνεί με τις αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα των πολιτικών. Το 56% δηλώνει ότι διαφωνεί, ωστόσο αυτοί που συμφωνούν αυξάνονται διαρκώς, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσει η λαϊκή δυσαρέσκεια στο άμεσο μέλλον.
Σε ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση το 74% απαντά αρνητικά.
Μάλιστα το 44% θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός είναι λύση πρώτης ανάγκης, αλλά ακόμα και αν γίνει δεν σημαίνει ότι θα φέρει αποτέλεσμα.
Σχεδόν ένας στους δύο (47%) πιστεύει ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση χρέους, το 47% απαντά ότι παρά τις συνεχείς διαψεύσεις θα γίνει κάποιο είδος αναδιάρθρωσης και το 24% ότι τελικά η Ελλάδα θα τη γλυτώσει.
Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO, οι πολίτες δεν έχουν πειστεί για τα περί "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας, με το 59% να θεωρεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ως "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας.
Μικρό προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ
Ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πτώση.
Πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανεβάζουν τα ποσοστά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο κόμματα εξουσίας μαζί ξεπερνούν με το ζόρι το 40%.
Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,5%, η Νέα Δημοκρατία 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%

Δεν υπάρχουν σχόλια: