Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ανάσταση στο εργοστάσιο για τους εργαζόμενους της «Πετζετάκις»

Ανάσταση μαζί με τις οικογένειες τους μέσα στο εργοστάσιο θα κάνουν οι περίπου 90 εργαζόμενοι της εταιρείας «Πετζετάκις», στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Στους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2010, δεν καταβλήθηκε ούτε το δώρο του Πάσχα, το οποίο φτάνει περίπου τα 500 ευρώ ανά άτομο.
«Χθες βάψαμε συμβολικά μαύρα..αυγά για να δείξουμε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, ενώ θα κάνουμε Ανάσταση μέσα στο εργοστάσιο. Δεν θα φύγουμε από εδώ μέχρι να εκπληρωθούν όλα μας τα αιτήματα» αναφέρει στη Voria.gr ο εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Πανελής.

Θετική εξέλιξη, ωστόσο, για τους εργαζόμενους είναι η εκδίκαση υπέρ τους των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της διοίκησης της επιχείρησης στις 12 Απριλίου. Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του δικαστηρίου η διοίκηση της «Πετζετάκις» πρέπει να πληρώσει στους εργαζόμενους το ποσό των περίπου 600.000 ευρώ που τους οφείλει για την περίοδο από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010.

«Για το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό περιμένουμε να εκδικαστούν τα σχετικά ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε καταθέσει. Σημασία έχει, πάντως, το γεγονός ότι η πρώτη απόφαση ήταν υπέρ μας», συνεχίζει ο κ. Πανελής.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να καθαρογραφεί εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε και οι εργαζόμενοι θα μάθουν πότε ακριβώς θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

πηγή:http://voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: