Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

-Συγχωνεύσεις ομάδων και οργανική σύνδεση των ομάδων του δήμου
-Συνεργασία των ομάδων να πέσει το καθεστώς Καραμελίδη στην ΕΠΣ Ημαθίας

Είναι φανερό ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στην ομάδα της ΑΕ Αλεξάνδρεια είναι μια κίνηση που φανερώνει τις πραγματικές διαθέσεις της νέας διοίκησης έναντι του σωματείου που εκπροσωπεί την πόλη, το δήμο αν θέλετε, στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Δ΄ Εθνικής χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τη σημασία της ύπαρξης της άλλης ομάδας του δήμου, τη ΝΙΚΗ Αγκαθιάς.
Ο δήμαρχος Δημητριάδης και το δημοτικό συμβούλιο πήραν..μια γενναία απόφαση εν μέσω οικονομικής κρίσης και αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Δείχνει την απόλυτη πρόθεσή τους να στηρίξουν το εγχείρημα που ανέλαβαν εδώ και δυο χρόνια οι άξιοι συμπολίτες που συγκροτούν το ΔΣ και βέβαια προέρχονται από το σύλλογο Παλαιμάχων της ομάδας.
Ωστόσο, μένουν να γίνουν πολλά ακόμα και κυρίως να γίνουν βήματα που δε χρειάζονται χρήματα. Να προχωρήσει το σενάριο που θεωρώ ότι θα λύσει βασικά ζητήματα του τοπικού ποδοσφαίρου και που νομίζω ότι είναι κοινός πλέον τόπος στους ανθρώπους του χώρου.
Αναφέρομαι στην έμπρακτη συνεργασία των σωματείων του νέου δήμου με πρώτο βήμα την άμεση συγχώνευση των δυο ομάδων, Αλεξάνδρειας και Αγκαθιάς, σε ένα νέο σωματείο που θα αξιοποιήσει το ποδοσφαιρικό δυναμικό αλλά και το παραγοντικό.
Η αξία της συγχώνευσης είναι αυτονόητη και δε χρειάζονται επιχειρήματα. Ακολούθως, πρέπει να εκπονηθεί ενιαία δημοτική πολιτική για το τοπικό ποδόσφαιρο με πρωτοβουλία του δήμου που θα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την συνεργασία όλων των ομάδων ώστε να τροφοδοτούν άπασες την κεντρική ομάδα που θα επιδιωχθεί να ανέβει στην Γ΄ Εθνική και θα χρειάζεται γύρω στους 30 παίχτες έλληνες και μόνο.
Η συνεργασία αυτή θα δίνει διέξοδο σε όλα τα ταλέντα που αναδεικνύονται στην περιοχή και βρίσκουν πόρτες κλειστές ή επιτήδειους μάναντζερ που τους εκμεταλλεύονται ασύστολα και παράλληλα θα ενισχύονται οικονομικά για την παραγωγή ταλέντων αφού η μετεγγραφές θα αποτιμώνται με λογική και σύνεση.
Η χρονιά κλείνει και θα πρέπει άμεσα η δημοτική επιχείρηση της οποίας πρόεδρος είναι ο Τ. Παπαδόπουλος, ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον Αρ. Ματσούκα, δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Αγκαθιάς να αρχίσουν την προεργασία ώστε μέσα στο καλοκαίρι να ανακοινωθεί επίσημα η δημοτική ποδοσφαιρική πολιτική.
Τέλος, θα πρέπει οι ποδοσφαιρικές δυνάμεις του νέου δήμου να συνασπιστούν και να συνεργαστούν ώστε να παλέψουν από κοινού για να ανατρέψουν το καθεστώς Καραμελίδη στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας. Η κατάσταση αυτή δε πάει άλλο και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Νομίζω ότι ήρθε αυτή η στιγμή, οι συνθήκες είναι ώριμες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gia ton paok den tithete thema e;