Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΑΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ;

Ο Παπουτσής, πρόσωπο των τελευταίων ημερών, ή έχει παρανοήσει βασικά πράγματα ή νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει όλο τον ελληνικό λαό. Δίνει συνέντευξη σε εφημερίδα και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα του αυταρχισμού και της βίας. Λες και τέσσερις μήνες οι υπάλληλοί του στην Κερατέα έκαναν τουρισμό, δεν χτύπαγαν ως και παπούδες και γιαγιάδες, δεν έπνιξαν στα χημικά πολλές φορές όλη την πόλη, δεν ήταν η αιτία να αποβάλλει έγκυος γυναίκα το πρώτο της παιδί. Τι ακριβώς εννοεί ο υπουργός όταν αναφέρεται σε αυταρχισμό;
Δείτε τι είπε στην εφημερίδα Real News:Δηλώνει δε πως η υπόθεση της Κερατέας δεν ήταν ποτέ αστυνομική υπόθεση και «αφορά μια πολιτική επιλογή για τη διαχείριση αποβλήτων, με ψηφισμένο στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο που αναμένει τη συνεργασία της Πολιτείας με την τοπική κοινωνία για την εφαρμογή του. Πάντα μέσα στο πλαίσιο υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού».

«Ήμουν σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό» για την Κερατέα. Δεν πιστεύω στο αστυνομικό κράτος και συμμετέχω στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου επειδή ακριβώς πιστεύω στο ίδιο αξιακό πλαίσιο με τον πρωθυπουργό και στη ζωογόνο δύναμη του διαλόγου, της συνεννόησης και των συμβιβασμών για το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική ειρήνη».

«Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να οργανώνει και να διεξάγει τον κοινωνικό διάλογο» αναφέρει και συμπληρώνει πως «δεν σκοπεύει να πέσει στην παγίδα της βίας και του αυταρχισμού».

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι είναι απαραίτητος ο δημόσιος πυλώνας στον τομέα της ενέργειας και της ύδρευσης για να εγγυάται τα συμφέροντα της κοινωνίας, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του στις πρόωρες εκλογές και διατυπώνει ανοικτά τη διαφωνία του με τις δηλώσεις Σημίτη περί αναδιάρθρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: