Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ 5-8 ΜΑΪΟΥ

Ένα πολιτιστικό τετραήμερο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στο πλαίσιο της 8ης ΔΕΒΘ.
Περίπου 200 συγγραφείς, Έλληνες και ξένοι θα μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται παράλληλα με την έκθεση. Στο γενικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 110 έλληνες συγγραφείς, ανάμεσά τους οι...Μάρω Δούκα, Πέτρος Μάρκαρης, Νίκος Δαββέτας, Κώστας Ακρίβος, Γιάννης Ξανθούλης, Χρήστος Χωμενίδης, Δημήτρης Μπουραντάς, Λένα Μαντά, Αμάντα Μιχαλοπούλου.
Από το εξωτερικό θα συμμετέχουν 18 συγγραφείς. για το Φεστιβάλ της Μέσης Ανατολής Ταρίκ Αλί, Ντέιβιντ Γκρόσμαν, Γκάμαλ Γκιτάνι, όπως και από άλλες χώρες σαν τον Ρίτσαρντ Στόνμαν από την Αγγλία, που θα παρουσιάσει το βιβλίο του Αλέξανδρος ο Μέγας, ή και ο ο Βλάντισλαβ Μπάγιατς από τη Σερβία.
Ακόμη, στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά θα λάβουν μέρος 60 συγγραφείς και εικονογράφοι ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Αγγελική Βαρελά, η Λότη Πέτροβιτς, ο Φίλιππος Μανδηλαράς, Σόφη Ζαραμπούκα και ο Ευγένιος Τριβιζάς.
Αλλες παράλληλες δράσεις στη διάρκεια του τετραημέρου περιλαμβάνουν
-Περίπτερο «Οδυσσέας Ελύτης» (με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του)
Το ειδικό αφιέρωμα για τον ποιητή περιλαμβάνει περίπτερο με μεγάλη έκθεση με βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του.
- Η Γωνιά των Περιοδικών, όπου θα παρουσιαστούν περιοδικά λόγου και στοχασμού, έντυπα και ηλεκτρονικά.
- Η Γωνιά των Νέων Τεχνολογιών, όπου θα παρουσιαστούν οι τελευταίες συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης
- «Περίπατος Πολιτισμού» με τον δήμο Θεσσαλονίκης, που είναι μια πολιτιστική διαδρομή που ενώνει το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τρία εμβληματικά μουσεία της πόλης, το Αρχαιολογικό, το Βυζαντινό και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και καταλήγει στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Επίσης, το κτίριο του Δημαρχείου θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας «theSOULoniki loves to read» που παρουσιάζει 50 Έλληνες και ξένους συγγραφείς, σε πορτρέτα ποπ αισθητικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: