Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ: ΝΑ ΒΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.) έχει σηκώσει το θέμα της πυρηνικής ενέργειας, ένα θέμα πολύ σοβαρό για την ασφάλεις της χώρας, της ευρύτερης περιοχής, της Ευρώπης γενικότερα. Η χώρα μας έχει ως διαρκή απειλή τα πυρηνικά εργοστάσια της Βουλγαρίας ενώ η Τουρκική κυβέρνηση προχωρά στην κατασκευτή πυρηνικού σταθμού στα παράλια του Αιγαίου.
Ωστόσο, Έλληνες και Τούρκοι θα μπορούσαμε να συγχρονίσουμε το βήμα μας, να κάνουμε τον αγώνα κοινό αφού με συντριπτική πλειοψηφία οι γείτονες απορρίπτουν το Κυβερνητικό πρόγραμμα...Η πλειοψηφία των Τούρκων (64%) αντιτίθεται στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων εκτιμώντας ότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί πυρηνική τεχνολογία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Χουριέτ.
Μόνο το 6,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πυρηνική τεχνολογία για μη στρατιωτική χρήση θα ωφελήσει τη χώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας A&G που διεξήχθη για λογαριασμό της Greenpeace στις αρχές Απριλίου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.469 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.
Η αντίθεση των ερωτηθέντων (τουλάχιστον 70%) είναι ακόμη εντονότερη στις περιοχές όπου αναμένεται να κατασκευαστούν οι δύο πρώτοι αντιδραστήρες, στη νότια και τη βόρεια Τουρκία.
Το 86% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να κατοικεί κοντά σε έναν πυρηνικό σταθμό, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης δημοσκόπησης για τα πυρηνικά που διενεργήθηκε στην Τουρκία.
Η ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση της Αγκυρας έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για την κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων την προσεχή πενταετία, παρά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.
Συμπερασματικά, η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε από κοινού με τους Τούρκους πολίτες και τις θεσμικές τους εκφράσεις στο πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, να συμπορευτούμε στον αγώνα ενάντια στην πυρηνική απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: