Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΑ BLOGS, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ξαναχπυτά ο Πάγκαλος, αυτή τη φορά με άρθρο του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αναφέρεται στην ανωνυμία των blog. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ύπαρξη ανεξάρτητων φωνών στο διαδίκτυο ενοχλεί και μάλιστα πολύ, τόσο τον αντιπρόεδρο όσο και την Κυβέρνηση αφού βγαίνουν στη φόρα τα άπλυτά τους. Η δημοσιογραφία των πολιτών, όσο κι αν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχει καταστεί το αντίβαρο στην εξουσία των πολιτικών που ξεμπροστιάζονται ανά πάσα στιγμή και αυτό ενοχλεί.
Ο στόχος του Πάγκαλου είναι να τεθεί νομικό πλαίσιο, δηλαδή να φιμωθεί ο χώρος αυτός υπό την απειλή των αγωγών και... υπό το πρόσχημα της επωνυμίας της άποψης.
Ο Πάγκαλος με το γνωστό του στυλ αναφέρεται στην κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας από τους μπλόγκερς, λες και δεν έχουμε πολλά παραδείγματα πολιτικών που κακοποιούν, όχι μόνο την ελληνική γλώσσα αλλά τη νοημοσύνη μας και έχουν οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό της χρεοκοπίας.
Υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος ότι τα blogs λειτουργούν εκβιαστικά και οι ιδιοκτήτες τους όντας ανώνυμοι γίνονται πλούσιοι. Μπορεί να συμβαίνει, αλλά τι σημαίνει αυτό; Επώνυμοι είναι και οι πολιτικοί που συνεχώς κλέβουν αλλά ουδείς σκέφτηκε να τους καταργήσουμε και να βάλουμε στη θέση τους είτε τεχνοκράτες είτε ...χουνταίους, μέρες που είναι τώρα.
Όπως και να το δούμε το πράγμα αυτό που όλοι καταλαβαίνουν από την επίθεση Πάγκαλου είναι ότι η δημοσιογραφία των πολιτών ενοχλεί. Ενοχλεί διότι τους ξεγυμνώνει, τους ξεμπροστιάζει, τους λοιδορεί, τους απαξιώνει και δεν το θέλουν.
Ποσώς μας νοιάζει και προχωράμε στο δρόμο που ήδη έχει ανοιχτεί. Άλλος επώνυμα, άλλος ανώνυμα γράφουμε ό,τι βλέπουμε και οι πολίτες που έχουν πλέον ξυπνήσει αξιολογούν και αποφασίζουν για αυτούς. Τέρμα οι σωτήρες τύπου Πάγκαλου και σια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: