Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΤΖΕΛΗ- ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

Ο Βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος επισκέφθηκε σήμερα την Υπουργό Γεωργίας Κατερίνα Μπατζελή και τον Υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη.
Κατά την επίσκεψή του, τους ενημέρωσε για το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ροδακινοπαραγωγοί, όσο και οι συνεταιριστικές οργανώσεις του Νομού Ημαθίας και αφορά τις τεράστιες ποσότητες ροδάκινων, οι οποίες έμειναν αδιάθετες από τη φετινή περίοδο αλλά και τις τιμές του προϊόντος, οι οποίες σημείωσαν φέτος αρνητικό ρεκόρ.
Αφού τους παράθεσε το ιστορικό της υπόθεσης με το ροδάκινο που ανάγκασε το καλοκαίρι τους αγρότες να βγουν στο δρόμο ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα εξής:
-να συντομευθεί η διαδικασία μέσω του ΕΛΓΑ και να πληρωθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς.
-την καταβολή των 0,4 ευρώ/κιλό μέσω των προγραμμάτων ΛΑΕΚ, που είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας και δεν υλοποίησε, ως στήριξη της τιμής του προϊόντος και ενίσχυση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών.
-Χορηγήσεις από τις Τράπεζες σε συνεταιρισμούς για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τους παραγωγούς αλλά και να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα.

4 σχόλια:

Xronika είπε...

Έχω να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με το αίτημα του βουλευτή από την Υπουργό Μπατζελή.
Της ζήτησε "την καταβολή των 0,4 ευρώ/κιλό μέσω των προγραμμάτων ΛΑΕΚ, που είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας και δεν υλοποίησε, ως στήριξη της τιμής του προϊόντος και ενίσχυση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών".

Το Σάββατο η Υπουργός είπε ότι η Ε.Ε της ζητάει εξηγήσεις για το πακέτο ενίσχυσης των 500 εκ € του Χατζηγάκη.
Πως είναι δυνατόν να συνεχίσει την ίδια πολιτική η Υπουργός όταν εγκαλείται από την Ε.Ε αυτή η πολιτική;
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΓΟΙ.
ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΠΑΛΙ.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΝΔ....
0,40 Ο ΕΝΑΣ 0,40 Ο ΑΛΛΟΣ.
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΦΘΗΝΩΤΕΡΑ ΕΦΟΔΙΑ,ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΚΤΛ.
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ ΠΕΡΠΑΤΑ.. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕΝ ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ.
ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ........

Ανώνυμος είπε...

AΠΟΡΩ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΧΑΡΗ ΠΟΥ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΖΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ 500 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ.
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤ!
ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.....