Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΣΤΗΤΗ ΚΡΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΖΑΜΠΟΥΝΗ ΣΤΗΝ Χ. ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Παρέμβαση "φωτιά" κάνει ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Κώστας Ζαμπούνης εξ αιτίας της απόφασης της διοίκησης Ουσουλτζόγλου να τιμήσει δια των γνωστών ενθυμημάτων όλους όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Βέροιας με αφορμή τα 90χρονα. Σ΄ αυτούς περιλαμβάνονταν και αυτοί που διορίστηκαν δήμαρχοι κλπ από την Χούντα των συνταγματαρχών καθώς και εκείνοι που υπηρέτησαν τον Γερμανό κατακτητή.
Ο κ. Ζαμπούνης ασκεί κριτική στην δήμαρχο αλλά θέτει ουσιαστικά ερωτήματα και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Τσαπαρόπουλο τον οποίον προφανώς υποστήριξε στις δημοτικές εκλογές.
Η επιστολή του πρώην δημάρχου είναι η εξής:
«Στον τοπικό τύπο διάβασα ότι ο δήμος Βέροιας για τα 90 χρόνια Ελληνικής διοίκησής του, απένειμε τιμητικές διακρίσεις, «ενθύμια», στους δημάρχους ή απογόνους τους, που εθήτευσαν στο ως άνω διάστημα.
Ερωτήματα:
Εν «ζωή» εγώ δεν εκλήθην
«Εν ζωή» εγώ στην απονομή «ενθυμίων» δεν παρέστην ούτε έλαβα
Η κ. Δήμαρχος στα ονόματα των προσκεκλημένων ανέφερε και το όνομα του κ. Τσαλέρα. Και ναι μεν ιστορικά, ο εν λόγω διορισθείς από την Χούντα, κάλυψε το διάστημα 1967-1974. Όμως η κ. Δήμαρχος όφειλε να γνωρίζει, ως έγκριτος εκείνη την εποχή δημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδος, ότι η Βουλή των Ελλήνων τον-τους αφαίρεσε το δικαίωμα.

Τιμητική διάκριση με «ενθύμιο» αποτελεί πολιτικό ατόπημα για την κ. Δήμαρχο και για εσάς. Κύριε πρόεδρε, σας ήταν γνωστή η όχι η διάκριση μετά «ενθυμίω» στον εν λόγω; Αυτό θα πρέπει να το γνωρίσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε πολλούς από τους ψηφοφόρους σας που σας τίμησαν με την ψήφο τους για τις ιδεολογικές σας θέσεις».
Απαντώντας ο κ. Τσαπαρόπουλος δήλωσε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με τις απονομές που έγιναν και πρόσθεσε ότι το κεφάλαιο αυτό θα πρέπει να κλείσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε κεφάλαιο που αφορά τις πατάτες σας κ. Τσαπαρόπουλε, πρέπει να κλείνει. Κάθε Βεριώτης που δεν είναι δικός σας κ. Ουσουτζόγλου, πρέπει να αλλάξει πόλη. Κάθε κεφάλαιο που αφορά κριτική στην παιδική χαρά που καταντήσατε πον Δήμο, πρέπει να φιλακίζεται.Είστε μια μεγάλη απογοήτευση.Το άνοιγμα ή το κείσιμο, το σήκω ή κάτσε, το φύγε ή έλα, δεν σας αφορά. Μάθετε επιτέλους ότι αυτά γίνονταν στη χούντα που θέλετε να ενθυμούμεθα. Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε εκείνο το τραγικό της προϊσταμένης σας. "Εσείς ότι και να ψηφίσετε, εγώ θα κάνω ότι θεωρό καλό για την πόλη".Οπότε; Είναι άχριστο το Δημοτικό Συμβούλιο. Φύγετε. Είναι αυτή και φτάνει. Δεν της χρειάζεστε κ. Τσαπαρόπουλε. Είστε τόσο θληβεροί, που όταν το είπε, κανείς δεν την πήρε απο τον γιακά να την πετάξει έξω. Θληβερές καρικατούρες του χθές που διοικούν και που είναι μόνον για φαγητό, τσίπουρα και αερολογίες περί Σοσιαλισμού και δημοκρατίας. Ευτυχώς,που δεν υπήρχατε άλλες εποχές. Το εκτελεστικό απόσπασμα θα είχε πολύ δουλειά. Ευτυχώς που δεν σας γνώρισε ο Στάλιν. Θα φροντίζατε να κατοικιθεί όλη η Σιβιρία.
Τίποτε δεν θα κλείσει θλυβεροί.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Η Κα ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ή ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ,
ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός είναι ο Ζαμπούνης;
Εμείς δεν συμφωνούμε που εκλέχθηκε τότε Δήμαρχος. Θα αλλάξουμε και την ιστορία της πόλης. θα του αφαιρέσουμε το δικαίωμα του Δημάρχου τότε.
Μας ρώτησε εμάς;
Δεν αναγνωρίζουμε την Δημαρχία Ζαμπούνη.