Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ότι είναι απαράδεκτες οι τιμές ή είναι κοινωνικά άδικο θα έπρεπε να ξεκινήσει λίγο πιο χαμηλά από ότι ήταν πέρυσι. Θα ήθελα να ρωτήσω πολιτικά γιατί η Κυβέρνηση δεν κάνει κάποια πράγματα ώστε η τιμή να πέσει; Τι εξήγηση δίνετε;
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Συμβαίνει για δυο λόγους κατά τη γνώμη μας. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Κυβέρνηση αρνείται ουσιαστικά να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα, τα οποία κερδοσκοπούν σε βάρος της ελληνικής οικογένειας και των Ελλήνων καταναλωτών και δεύτερον φαίνεται ότι μέσα από αυτή την αύξηση υπάρχει η είσπραξη εσόδων ΦΠΑ και έτσι επειδή υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα υστέρησης σε έσοδα στο δημόσιο κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτεται σε ένα μέρος αυτό το έλλειμμα και από αυτή τη δραστηριότητα. Αυτό όμως είναι απαράδεκτο κοινωνικά διότι επαναλαμβάνω πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης έπρεπε να είναι η προστασία των οικογενειών της ελληνικής μεσαίας τάξης και των φτωχών συμπολιτών μας. Και υπάρχει λύση επίσης στο πρόβλημα αυτό και την έχουμε τονίσει επανειλημμένα: Να βγει τώρα το καπέλο, τα 12 έως 15 λεπτά και να μπει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, της αμόλυβδης βενζίνης έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία και η υγιής λειτουργία στην αγορά των καυσίμων στην Ελλάδα.»

- Το κείμενο αυτό το αντέγραψα από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Με ημερομηνία 15/10/2008 αφορά κοινή συνέντευξη Τύπου του πολιτικού εκπρόσωπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοίδη , μαζί με τους Απ.Κατσιφάρα και Φ.Σαχινίδη, παρουσία του Γ.Παπακωνσταντίνου.
- Ακριβώς έναν χρόνο μετά (και οι τέσσερεις !!!), οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοίδης, Κατσιφάρας και Σαχινίδης είναι μέλη της νέας κυβέρνησης. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για να εφαρμόσουν όλα αυτά που έλεγαν πριν από έναν χρόνο για το πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η προστασία των οικογενειών της ελληνικής μεσαίας τάξης και των φτωχών συμπολιτών μας........
ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΛΙΖΙΝΓΚ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΡΕΞΗΜΑΤΟΣ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΝΤΟΣ....
ΜΟΛΙΣ ΞΕΠΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ...
ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...
ΠΟΛΥ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΕΡΜΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Το ξύλο που ρίχνουν στους εργάτες τώρα είναι για την προστασία του Πολίτη , ενώ παλιά ήταν από το κακό κράτος και παρακράτος της Δεξιάς . Άσχετα άμα και τότε και τώρα είναι το ξύλο της αρκούδας που τρώνε οι εργαζόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ.
ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ