Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ stage ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Η οργή ξεπήδησε από τους εργαζόμενους οι οποίοι ζήτησαν επιτακτικά να δοθεί τέλος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε και λύση στο πρόβλημά τους….
Οι απασχολούμενοι στα προγράμματα stage συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά στη Νομαρχία Ημαθίας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους.
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε πολλές φορές, ενώ από τη συνθηματολογία δεν.. γλίτωσε ούτε ο Πρωθυπουργός…
«Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός…. Τώρα έγινε λαγός…», ήταν ένα από τα άλλα συνθήματα που ακουστήκανε…
Αντιπροσωπεία των εργαζόμενων στα προγράμματα συναντήθηκε με το Νομάρχη Ημαθίας, παρόντων των αντινομαρχών και των βουλευτών Μιχάλη Χαλκίδη, της Νέας Δημοκρατίας και Άγγελου Τόλκα του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.
Πάντως από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, οι οποίες είχαν αποδέκτη τον κυβερνητικό βουλευτή, όταν αυτός επιχείρηση να υπεραμυνθεί τις επιλογές της κυβέρνησης.
Το ίδιο συνέβη και λίγο αργότερα όταν ο Νομάρχης Ημαθίας, οι αντινομάρχες και οι δύο βουλευτές κατέβησαν στο δρόμο και είχαν απευθείας συζήτηση με το σύνολο των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων.
Ο κ. Χαλκίδης έκανε λόγο για κίνηση εκδίκησης από πλευράς της κυβέρνησης, κάτι με το οποίο διαφώνησε ο κ. Τόλκας. Ακολούθησε διαφωνία με το σύνολο των εργαζομένων οι οποίοι αποδοκίμασαν στην επιλογή της κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκφράζεται και εφαρμόζεται.
«Αν τα λέγατε αυτά προεκλογικά, δεν θα παίρνατε αυτό το ποσοστό», φώναξαν κάποιοι προς τον κυβερνητικό βουλευτή, ο οποίος από την πλευρά του επέμεινε ότι ήταν προεκλογική επιλογή η κατάργηση των stage, ενώ η συνέχεια είναι ένα ζήτημα το οποίο εξετάζεται.
Το ελάχιστο που ζήτησαν οι εργαζόμενοι ήταν να διατηρηθεί η μοριοδότησή της προϋπηρεσίας τους, κάτι που προβλέπεται άλλωστε ρητά από τις σχετικές διατάξεις.
Από την πλευρά του ο Νομάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι θα προωθήσει προς κάθε κατεύθυνση τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι και η Νομαρχία Ημαθίας αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα λειτουργίας, καθώς ένα σημαντικό μέρος των υπαλλήλων της ήταν από τα συγκεκριμένα προγράμματα. Εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε στους εργαζόμενους ότι πάγια θέση του κόμματος είναι η κατάργηση κάθε μορφής εργασιακής σχέσης τύπου stage και πλήρης απασχόληση όλων των εργαζομένων.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Δευτέρας οπότε θα αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.
πηγή: Μακεδονικό Δίκτυο – verianet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ma ti hli8ios kosmos poy yparxei..
fysika kai to eixe dhlwsei to Pasok oti 8a katarghsei ta stage toses fores to eipe.As anoigan ta aytia toys na akoysoyn

Ανώνυμος είπε...

Na toys diorisoyn sta vouleftika grafeia opoy eglipsan oi paterades toys gia na ta volepsoyn ap;po to para8yro tin wra poy i anergia ktypaei kokkino ta "paidia" tvn stage