Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Την δυνατότητα σύνδεση στο ίντερνετ ακόμη και στον δρόμο θα έχουν σε λίγο καιρό οι Βεροιώτες. Το ασύρματο δίκτυο που κατασκεύαζε ο δήμος Βέροιας ολοκληρώθηκε και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας θα μπορούν είτε από τα καταστήματά τους είτε με φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή τσέπης να σερφάρουν δωρεάν στο διαδίκτυο και να λάβουν ή να στείλουν ένα email.
Ήδη το ασύρματα δίκτυο της Βέροιας εκπέμπει. Όσοι επιχειρήσουν να το αναζητήσουν με φορητό υπολογιστή θα το βρουν ως veria_wifi. Επειδή όμως το έργο δεν έχει παραδοθεί το δίκτυο δεν επιτρέπει την πρόσβαση στο ίντερνετ (εγώ, παρ όλα αυτά το Σάββατο συνδέθηκα με το δίκτυο αυτό). Το επόμενο διάστημα θα είναι γίνουν οι δοκιμές και εντός του 2009, οι Βεροιώτες θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.
Το έργο που εκτελέστηκε καλύπτει την περιοχή του κέντρου, δηλαδή το κύκλο που σχηματίζεται από το Ωρολόι, την Κυριώτισσα, την περιοχή του Μπάσκετ της Ελιάς, την οδό Ανοίξεως, την οδό Μ. Αλεξάνδρου και την Μπαρμπούτα. Μέσα στους άμεσους στόχους του δήμου Βέροιας είναι η επέκταση του δικτύου σε μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης.
«Κάθε τέτοιο έργο που τελειώνουμε έχουμε ως στόχο την επέκτασή του. Θέλουμε τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται δωρεάν, να τις απολαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Παυλίδης. Το δίκτυο θα είναι ελεύθερο αλλά θα υπάρχουν φραγές σε πορνογραφικού περιεχομένου σελίδες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

STHN ALEXANDRIA POTE 8A GINEI TETOIO ERGO?