Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Υπουργός οικονομικών στην Ελλάδα σημαίνει κρατικός ταμίας, στρατηγός της οικονομικής πολιτικής, τσάρος της οικονομίας και όλα τα συναφή. Σημαίνει όμως και κάτι άλλο, το οποίο υποψιαζόμαστε εδώ και καιρό και επαληθεύτηκε με την επίθεση που δέχτηκε ο Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Στόχο βολικό και προσφιλή για τα οικεία συνδικάτα, την οικεία κοινοβουλευτική ομάδα, και για όσους γενικώς δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η οικονομική πολιτική δεν είναι πρωτίστως ούτε κυρίως έργο του πρωθυπουργού. Ιδίως σε μια κατάσταση όπως η σημερινή που όλα περιστρέφονται γύρω από την οικονομία.



Φταίει ο Παπακωνσταντίνου για τα τυχερά παιγνίδια, για την πολιτική του μνημονίου, για τα μέτρα και τα χιλιόμετρα που φτωχαίνουν τους Έλληνες, για το πρόγραμμα μαμούθ της εκποίησης εθνικής περιουσίας, για όσα επιπίπτουν ή επικρέμανται επί των κεφαλών μας; Φταίει χωρίς αμφιβολία. Εισηγείται, εφαρμόζει, επιβάλλει στην κοινωνία τις πιο δυσβάσταχτες πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Εμφανίζεται ατσαλάκωτος και ψυχρός με τους αριθμούς και τις εμπνεύσεις του και δείχνει να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς αισθήματα, αντιδράσεις, κύματα οργής προκαλεί. Διαπραγματεύεται τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι τον αγγίζει η δυστυχία που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης.
Ως εδώ όμως. Αν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βολεύει να τα βάλουν με το σαμάρι και ν' αφήνουν το γαϊδούρι (με το συμπάθιο κιόλας, στην παροιμία αναφερόμαστε) με γεια τους με χαρά τους. Μην το ρίξουμε όμως κι εμείς στην τρελή μαζί τους. Την πολιτική του Παπανδρέου εφαρμόζει ο υπουργός του επί των οικονομικών –αυτό έλειπε. Κάθε υποψία ότι συμβαίνει κάτι άλλο, ότι δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου κάνει του κεφαλιού του, συνεπάγεται δύο τινά εξίσου άσχημα για τον πρωθυπουργό. Ή είναι ηλίθιος, άσχετος, πέρα βρέχει και δεν παίρνει χαμπάρι τι κάνει ο υπουργός του στο πιο σοβαρό μέτωπο της κυβέρνησης και της χώρας. Ή βαριέται και προτιμά να αφήνει τη ζόρικη δουλειά της οικονομίας στα χέρια του Παπακωνσταντίνου για να κάνει ο ίδιος ταξιδάκια, όπως συχνά τον κατηγορούν.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για κάθε φρούτο και φρουτάκι της οικονομίας –τελεία και παύλα..

Ευλόγως λοιπόν μπορούμε να ζητήσουμε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Κάτω τα χέρια από τον Παπακωνσταντίνου...

* ΑΥΓΗ, 12.04.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: