Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΒΟΛΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ή ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ

της Άλμα

Μπορεί το καλοκαίρι να έχουμε εκλογές, αλλά μέχρι τότε μήπως θα έχουμε και ανασχηματισμό σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα; Μόνον έτσι εξηγείται η επίθεση που εξαπέλυσε ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου στον υπουργό οικονομικών Παπακωνσταντίνου ή μήπως εξηγείται κι αλλιώς;
Του καταλογίζει κρατικίστικη νοοτροπία και .....
ανησυχεί για την αναποτελεσματικότητα της τελευταίας του νομοθετικής πρωτοβουλίας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Στο άρθρο του στην Οικονομική Επιθεώρηση με τίτλο "Μαθήματα συμπεριφοράς", ο Νίκος Παπανδρέου δεν διστάζει να εκφράσει δημοσίως την ανησυχία του για την αποτελεσματικότητα της τελευταίας νομοθετικής πρωτοβουλίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που κατά τον ίδιο είναι πιθανό να οδηγήσει στη «μη είσπραξη εσόδων», γεγονός που θα ισοδυναμούσε με καταστροφική εξέλιξη στις οριακές δημοσιονομικές συνθήκες.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό παράδειγμα της «κρατικίστικης νοοτροπίας» αποτελεί, κατά τον αδελφό του πρωθυπουργού, ο τελευταίος νόμος του υπουργείου Οικονομικών. «Παράδειγμα αποτελεί το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο σε πολλά, αλλά όχι σε όλα ευτυχώς, υιοθετεί την πατροπαράδοτη φιλοσοφία της αστυνόμευσης». Οι ενστάσεις του Νίκου Παπανδρέου έναντι της ρύθμισης αυτής αφορούν στη βασική της κατεύθυνση, δηλαδή αυτή «της σκληρότερης στάσης προς τον πολίτη για τη φοροδιαφυγή».

Εμείς να συμφωνήσουμε μαζί σου Νικολάκη ότι δεν είναι η λύση τα αστυνομικά μέτρα για τη φοροδιαφυγή. Θα αναρωτηθούμε όμως μήπως σου διαφεύγει ότι η λύση θα ήταν ένα φορολογικό σύστημα γι' αυτούς που τα φάγανε και συνεχίζουν ανενόχλητοι να τα τρώνε;

Επίσης εύλογα θα αναρωτηθούμε εάν ο υπουργός οικονομικών κάνει του κεφαλιού του και νομοθετεί ερήμην του πρωθυπουργού; Εάν αυτό συμβαίνει, όπως άλλωστε ισχυρίζεται και η "Αριστερή Πρωτοβουλία" τότε έχετε πρόβλημα με τον πρόεδρό σας και όχι με τον υπουργό.

Εμείς πάντως αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο υπυργός οικονομικών δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εκτελεί εντολές μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία χαράχτηκε με την άδεια του πρωθυπουργού από το ΔΝΤ.

Όλες οι υπόλοιπες δικές σας διαφωνίες και επιθέσεις γίνονται μόνο για να θολώσουν τα νερά και να χρησιμοποιήσετε τον Παπακωνσταντίνου ως εξιλαστήριο θύμα, μεταθέτοντας του ευθύνες οι οποίες κυρίως και πρωτίστως είναι του πρωθυπουργου και μετατρέποντας τον σε σάκο του μποξ προς εκτόνωση της ολοένα διογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: