Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ! ΜΟΝΟ ΕΝΑ 24ωρο ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Είπα κι εγώ. Ο Θανάσης Γικόνογλου υπέγραψε τέτοια τροπολογία που ζητά να καταργηθεί η υποχρέωση των Α.Ε να δημοσιεύουν υποχρεωτικά τους ισολογισμούς τους στον επαρχιακό τύπο; Όχι βέβαια.
Ο Βουλευτής, μετά από αντιδράσεις των τοπικών, φαντάζομαι, εκδοτών υπαναχώρησε και κάνει μια...γενναία έξοδο και βγαίνει από "αριστερά" υποστηρίζοντας ότι είναι υπέρ της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον επαρχιακό τύπο διότι στηρίζουν την ελευθεροτυπία και άλλα τέτοια ωραία.
Δείτε το κείμενο που έστειλε εσπευσμένα σήμερα το μεσημέρι και θαυμάστε κωλοτούμπα:
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε έγγραφο που συνυπογράφουν 16 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου, για κατάθεση τροπολογίας που αφορά τις καταχωρήσεις των ισολογισμών Α.Ε. και ΕΠΕ στον τύπο.
Ο Βουλευτής σας ενημερώνει ότι ήδη έχει συντάξει εισηγητικό υπόμνημα το οποίο θα αποσταλεί στον αρμόδιο Υφυπουργό, και στο οποίο θα εισηγείται τα εξής:
1. Κατάργηση της υποχρεωτικής καταχώρησης των ισολογισμών στις ημερήσιες πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες των Αθηνών, όπου το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό.
2. Πρόβλεψη για καθιέρωση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις νομαρχιακές εφημερίδες (ημερήσιες ή εβδομαδιαίες), όπου το κοστολόγιο είναι χαμηλό. Προϋπόθεση, να διατηρούν ειδησεογραφική ιστοσελίδα στην οποία θα αναρτάται ο ισολογισμός της εταιρείας χωρίς επιπρόσθετο κόστος.

Σε καιρούς οικονομικής ύφεσης, πρέπει να διασφαλιστεί η διαφάνεια χωρίς να επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις με υπέρογκα ποσά για αυτές τις δημοσιεύσεις.
Αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνο ο επαρχιακός τύπος, που αν και ταλανίζεται από την ύφεση, προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του στην επιχειρηματική ζωή της Περιφέρειας, προσφέροντας την ενημέρωση στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, διατηρώντας θέσεις εργασίας και διασφαλίζοντας την διαφάνεια και την ελευθεροτυπία που αποτελούν θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: