Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΠ. ΡΕΣΙΝΙΩΤΗΣ

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας και το συμβούλιο συνολικά την προηγούμενη εβδομάδα όταν κλήθηκαν να συνεδριάσουν και να καταρτίσουν το πρόγραμμα δράσης για το τρέχον έτος και διαπίστωσαν ότι...
ουσιαστικά "δεν υπάρχει σάλιο".
Διαπίστωσαν ότι στο ταμείο της Δημ. Κοινότητας υπάρχουν μόνο 95 χιλιάδες ευρώ και ότι μόνον αυτά με βάση το νόμο μπορούν να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το όποιο έργο μπορούν.
Δηλαδή, το νεοσυσταθέν συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας ουσιαστικά δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να κάνει την παραμικρή παρέμβαση στα πλαίσια των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος γιατί δεν έχει ταμείο.
Και προκύπτει αυτονόητα το ερώτημα "που πήγαν τα λεφτά". Η απάντηση που πήραμε από τον πρόεδρο της Δ.Κ Αποστόλη Ρεσινιώτη αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο Φ. Δημητριάδη ήταν ότι η προηγούμενη διοίκηση Γκιόνογλου "δημοπράτησε σειρά έργων προεκλογικά με δημοτικούς πόρους εξαντλώντας όλους τους κωδικούς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι η νέα διοίκηση έχει δεμένα τα χέρια της αφού δεν μπορεί να γίνει μεταφορά χρημάτων από Δημ. Κοινότητα σε άλλη ούτε από τον κεντρικό δήμο".
"Η κατάσταση είναι σοβαρή", είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Απ. Ρεσινιώτης και δήλωσε προβληματισμένος για την πορεία αλλά και εκνευρισμένος από την πρακτική της προηγούμενης διοίκησης Γκιόνογλου που δημιούργησε τετελεσμένα.
Μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν το θέμα αυτό τόσο οι διοικούντες στην Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρειας όσο και η νέα διοίκηση του δήμου...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΧΛΑ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΕΚΛΕΨΕ. ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΑΣ ΨΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλη ξύπνα! Μη τρως τυρί από το Δημητριάδη ότι δεν υπάρχουν λεφτά για έργα. Θυμήσου τι έλεγε προεκλογικά…. Άλλωστε μια διοίκηση για να είναι πετυχημένη πρέπει να βρίσκει τρόπους. Στα εύκολα και έτοιμα όλοι μάγκες είμαστε. Αλλά βλέπεις τώρα δεν είναι κυβέρνηση ΝΔ ούτε Χαλκίδης να ρίχνει κονδύλια με τη σέσουλα. Τώρα φταίνε οι προηγούμενοι που δεν αφήσανε τα λεφτά και τα δημοπρατήσανε!!! Ας σοβαρευτούμε λίγο και άσε φίλε Αποστολή τους φωστήρες της Δημοτικής διακυβέρνησης να αναδείξουν τις αρετές που μας έλεγαν ότι έχουν. Στην αντίθετη περίπτωση θα ρίξουνε εσένα βορά στα άγρια θηρία να κάθεσαι και να κλαίγεσαι ότι δεν πρόκειται για ανικανότητα που δεν γίνονται έργα αλλά για έλλειψη χρημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι γνωρίζω ο κ Απόστολος Ρεσινιώτης , ήτανε μαζί με την παρέα του, από τα στελέχη τις ΝΔ που επί δυο τετραετίες στήριζε εμπράκτως την Διοίκηση του κ Γκιόνογλου, στην οποία συμμετείχε και ο κ Κούγκας , και μάλιστα ως Αντιδήμαρχος έργων, πού σημαίνει ότι συμμετείχε στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος, επομένως ας αναζητήσει ευθύνες από όλους αλλά και από τον εαυτό του.