Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι θέσεις του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στην ΚΕ του ΣΥΝ (22/23-9)

Τα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΝ δεν έδωσαν θετική ψήφο αλλά ψήφισαν λευκό κατά τη ψηφοφορία για την τελική πολιτική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, απόφαση που ενεκρίθη κατά τη Συνεδρίαση της ΚΠΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο (22-23/9).

Σύμφωνα με πληροφορίες...

της Iskra, το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ με τις ομιλίες των στελεχών του στη Συνεδρίαση της ΚΠΕ υπογράμμισε ιδιαίτερα τα παρακάτω ζητήματα:
V Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει ακόμα πιο έντονα στο μετεκλογικό προσκήνιο την υπόθεση της κοινής δράσης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αναλάβει στην κατεύθυνση αυτή συγκεκριμένες άμεσες πρωτοβουλίες, πρώτα απ’ όλα προς το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη βάση ακύρωσης των μνημονίων και ενός συνεκτικού εναλλακτικού και ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
V Την προτεραιότητα μιας μεγάλης προσήλωσης και επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη και ανασυγκρότηση ενός πλατιού ενωτικού και ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, με πρώτο και κύριο στόχο τη ματαίωση της ψήφισης και εφαρμογής του κυβερνητικού πακέτου μέτρων, στο πλαίσιο μιας προοδευτικής ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

V Την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να υπάρξει επεξεργασία μιας πειστικής εναλλακτικής πρότασης και στρατηγικής , εφ’ όσον διακοπεί η τροϊκανή χρηματοδότηση εξαιτίας της ακύρωσης από μια κυβέρνηση της Αριστεράς των μνημονίων.

V Την επιμονή ώστε η πορεία για το νέο φορέα της Αριστεράς να είναι πορεία δημοκρατική, με πλατιά και ουσιαστική συζήτηση, για ένα κόμμα όχι ρευστοποιημένο, άμορφο και πολιτικοϊδεολογικά ασπόνδυλο αλλά για ένα μάχιμο συλλογικό υποκείμενο, που θα εκφράζει, με σύγχρονους κινηματικούς και ανατρεπτικούς όρους, τη ριζοσπαστική Αριστερά της εποχής μας.

 Γι’ αυτό προσωνυμίες του τύπου «μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» δεν μπορούν να αποτυπώσουν το περιεχόμενο του νέου φορέα που οραματιζόμαστε, ενώ, πέρα από προθέσεις , κινδυνεύουν να προκαλέσουν συγχύσεις και παραπομπές σε πολιτικές ορολογίες του παρελθόντος και άλλου προσανατολισμού.

V Την ανάγκη να υπάρξει, πριν την εκκίνηση των διαδικασιών και των τοπικών εκλογικών Συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την προοπτική του νέου φορέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η διαμόρφωση και έγκριση από τα κεντρικά συλλογικά όργανα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, Διακήρυξης και κανόνων λειτουργίας του νέου φορέα, οι οποίες θα τεθούν για πλατιά δημοκρατική συζήτηση στις συνελευσιακές συναθροίσεις .


ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: