Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- Με αντιφασιστικό μέτωπο απαντούν στις προκλήσεις των νεοναζί- Συνέλευση Ανεξ. Πρωτοβουλίας

Ο εκπρόσωπος της Αν. Πρωτ.
Λ. Παπαχρυσοστομίδης
Την Παρασκευή, με την παρουσία και πολλών μαθητών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της "Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας" στην προσπάθεια δημιουργίας αντιφασιστικού μετώπου.
 
Συζητήθηκαν το πογκρόμ στην Ειρηνούπολη, οι επιθέσεις σε Αλβανούς μαθητές, και οι τρόποι αντιμετώπισης της ναζιστικής βίας. Αποφασίστηκε να υπάρξει μια νέα συνάντηση, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου ώρα 8 μ.μ στο κοινωνικό στέκι "το Πιθάρι" και με την παρουσία των Ρομά και...
Αλβανών συμπολιτών μας, που πρώτοι δέχτηκαν την ρατσιστική βία. Επίσης, να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις, η μία για νομική αντίσταση απέναντι στη φασιστική βία και μία ακόμα στις 28 Οκτωβρίου με θέμα "Εθνική αντίσταση και δωσιλογισμός στην περιοχή μας".
 
Συζητώντας το φαινόμενο των τραμπούκικων επιδρομών στις λαϊκές αγορές, η "Πρωτοβουλία" ανακοινώνει: Η νεοναζιστική συμμορία της "Χρυσής Αυγής" περιοδεύει στις λαϊκές αγορές της Ελλάδας. Αλήθεια, με ποιανών "χορηγία"; Υποκαθιστούν την αστυνομία και την δικαιοσύνη, την ίδια την αστική νομιμότητα, διασπώντας και τρομοκρατώντας μικροπωλητές και πελάτες.
Ποτές της δεν τα βάζει με τους εκπροσώπους της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας. Άλλωστε, το μακρύ και δολοφονικό χέρι αυτών είναι. Χτυπώντας τους μικρεμπόρους, υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και διεθνές και τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων που την ενισχύουν με διάφορους τρόπους.
Όλοι οι δημοκράτες και δημοκράτισες , ενωμένοι σε ένα μέτωπο, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Οι ματωμένες μπότες των νεοναζιστών ποτέ δεν πρέπει να πατήσουν τα χώματα της Νάουσας της Εθνικής Αντίστασης, των δημοκρατικών και εργατικών αγόνων.
Μακρυά οι φασίστες από τις κοινότητες και το δήμο μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: