Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

sos - Λαμόγια έλληνες πολιτικοί φοροδιαφεύγουν

του
Νίκου Ρούσση*

Βολευτές και ....σουλατσαδόροι
Τριάντα και βάλε χρόνια στο ρεπορτάζ έχουνε, όσο νάναι, πολλά δει τα μάτια μου, περισσότερα έχουν ακούσει τ' αυτιά μου και ακόμη περισσότερα έχω καταλάβει από τα “συμφραζόμενα”.
Θα σας πώ λοιπόν, τα πράγματα μόνον με τό...μικρό τους όνομα, γιατί δεν έχω τίποτα στην μπάντα να πληρώσω για αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.


  * Η κυρία Θεοδώρα



(όχι των ...Μεδίκων) που χρημάτισε αρχηγός πολιτικού αποκόμματος, δεν της βγήκε και ξαναγύρισε με την ουρά στα σκέλια στο “μαντρί”, καποτε, σ' ένα ταξίδι των βουλευτών-μελών της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη είχε φέρει μαζί της και τον άνδρα της. Προκάλεσε απορίες το γεγονός ότι, απομονώθηκε, για μισή ώρα, μαζί με τον μακαρίτη πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ στην σουίτα του, στο ξενοδοχείο όπου γίνονταν η κοινοβουλευτική συνάντηση.

Ενας Θόδωρος Κοτσωνάτος, που ήτανε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αυτής αντιπροσωπείας, ΠΑΣΟΚος, μετέπειτα υφυπουργός Αμυνας και κατόπιν, κάπου βολεμμένος από την ...Θεοδώρα, με προκάλεσε...

-Καλά δεν σ' ενδιαφέρει να μάθεις τι έλεγε τόση ώρα η Θεοδώρα με τον Τζέμ, μου είπε, ενώ εγώ σερνόμουνα από μια δηλητηρίαση που είχα πάθει σ' αυτό το ξενοδοχείο πολυτελείας στην Τουρκία.
-Μα ξέρω και μάλιστα από πρώτο χέρι τι είπανε, του απάντησα. Απλώς δεν έχω κάποιο μέσο για τα μεταφέρω.
-Τι είπανε, μου είπε ειρωνικά.
-Θα στα πω, όπως μου τα μετέφερε ο γκρούμ, που μπαινόβγαινε στη σουϊτα, για να τους πηγαίνει τις σαμπάνιες και τα ρέστα.
Τον παρακάλεσε να μεσολαβήσει, για να πάρει ο άνδρας της μία πολύ “χοντρή”δουλειά με χαλιά, που θα φτιάχνονταν στη Τουρκία αλλά θα πουλιόντουσαν ως Περσικά.

Το χέρι μου στη φωτιά βάζω ότι αυτοί οι δύο, όχι μόνον λογαριασμούς στο εξωτερικό έχουνε, όχι μόνον έχουνε κατακλέψει το σύμπαν αλλά έχουνε και κάτι βιλίτσες ν' αράξουνε, όταν σφίξουνε τα πράγματα γι' αυτούς στην Ελλάδα.

  * Ενας άλλος βουλευτής, συγκεντρωσάρχης του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, αμόρφωτος, γραικύλος, που έφθασε να γίνει υφυπουργός Αθλητισμού ελέω Ανδρέα Παπανδρέου, σ' όλες τις αποστολές των ελληνικών κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών σε Στρασβούργο και Παρίσι, κουβαλούσε πάντα μαζί του την γυναίκα του και τις δύο κόρες του. Υποθέτω ότι για τα έξοδα τους πλήρωνε η Βουλή.

Η γυναίκα του, ντίγκα στο μπότοξ και στα χρυσαφικά, όλο γκρίνιαζε γιατί ο Κίμωνας, δεν της άφηνε χρόνο να κάνει τα ...ψώνια της και την κουβάλαγε μαζί του, για να τρώει και να πίνει τζάμπα στα πολυτελή εστιατόρια, όπου τον λογαριασμό βέβαια, τον πλήρωνε η Βουλή.

Ούτε στο Παρίσι αλλά ούτε και στο Στρασβούργο, αυτός ο γίγας της πολιτικής, δεν καταδέχονταν να μείνει σε ξενοδοχείο, παρόλο που τα έξοδα διαμονής τα εισέπρατε από την Βουλή, χωρίς απόδοση λογαριασμού.

Από τις καυχησιολογίες της γυναίκας του κατάλαβα ότι, η ελληνοπρεπής αυτή οικογένεια, είχε ιδιόκτητο διαμέρισμα και στο Παρίσι και στο Στρασβούργο.
Για το τι είδους ακίνητο είχανε στο Στρασβούργο, το αντιλήφθηκα όταν άκουσα τις κακομαθημένες κόρες του να λένε ότι, δεν ήλθαν ακόμη οι “ειδικοί” να καθαρίσουν και να εξασφαλίσουν θέρμανση στην πισίνα.

* Δύο άλλες μεγαλοκοπέλλες, βουλευτίνες επί χρόνια του ΠΑΣΟΚ, η Νόρα και η Ροδούλα, ήθελαν πάντα από δύο βαλίτσες επιπλέον, κάθε φορά που επέστρεφε η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από το Παρίσι, για να βάλλουν μέσα τα ψώνια τους.

Εκεί να δείτε τσαντικό Λουί Βιτόν και συνολάκια από την Γκαλερί Λαφαγιέτ και να μαυρίσει το μάτι σας.
Ενα πρωϊνό μάλιστα τσακωθήκανε, μπροστά μου, για το ποιά από τις δυό έχει κάνει το ακριβότερο δώρο στον ...εαυτό της.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι και οι δύο, μπαζώνανε σε Γαλλική Τράπεζα, τις “αποζημιώσεις” που παίρνανε από τα Κοινοβούλια της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την συμμετοχή τους σ' αυτές τις “μούφα” συνεδριάσεις.

*Ενας άλλος, βέρος κομμουνιστής, βουλευτής στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μετέπειτα ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σ' ένα ταξίδι, από Φραγκφούρτη στο Στρασβούργο, μου είχε ζαλίσει τ' @ρχιδ@@, για πάνω από μισή ώρα, να μιλάει στην γυναίκα του και να της βάζει χέρι, γιατί δεν φρόντισε να έλθει στην ώρα του ο Ινδός (που του πλήρωναν διαμονή, έξοδα μετακίνησης και διατροφή) για να καθαρίσει τα χαλιά του σπιτιού.

Εβγαινε βέβαια ο Στρατής στην Συνέλευση, μ' ένα χαρτί στο χέρι του και καταχέριαζε τους πάντες, που δεν κάνουν τίποτα για να αντισταθούν στην επέλαση του ...καπιταλισμού.

  * Ο άλλος, μεγαλοστέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός επί σειρά ετών στην Αμυνα, στην Παιδεία και αλλού, με βαρύνουσα πολιτική άποψη στο καραμανλικό στρατόπεδο, που υπήρξε και επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κιαλάρισε κάποια φορά μια φίλη μου, ζωντοχήρα μ' ένα παιδί.

-Θα σου νοικιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες και θα σου βρώ και μια απασχόληση της είπε. Αρκεί να είσαι "διαθέσιμη" όποτε έρχομαι στις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης, υπερήλιξ πλέον, έχει τουλάχιστον δύο διαμερίσματα στην καρδιά της Ευρώπης και άγνωστο τι έχει μπαζώσει σε Βέλγικες, Ελβετικές και Γαλλικές Τράπεζες, από την πολυετή ενασχόληση του με την πολιτική στην Ελλάδα.

Καλά είναι για σήμερα, μην πώ κι' άλλα γιατί κινδυνεύω να με δέσουνε, αυτοί που ψάχνουν για την φοροδιαφυγή των πολιτικών στην Ελλάδα.
Λαμόγια....

 
*Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: