Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

VIDEO- ΑΘΗΝΑ- Η επίθεση των φασιστοειδών στην Κοινότητα των Τανζανών

Στο αποκλειστικό βίντεο που δημοσιεύει το left.gr, καταγράφεται η επίθεση των φασιστοειδών στα γραφεία της Κοινότητας της Τανζανίας στην Πλατεία Αμερικής, το βράδυ της Τρίτης 25/9.
Επί ώρα, ανενόχλητα, τα φασιστοειδή σπάνε τα τζάμια και την είσοδο της Κοινότητας και...
κατόπιν διαλύουν ό,τι βρουν μέσα στα γραφεία. Μικρή ενημέρωση για τις χθεσινές εξελίξεις, θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.


Το βίντεο της επίθεσης στα γραφεία της Κοινότητας της Τανζανίας

Σημειώνεται πως χθες, Τετάρτη, μπροστά στα γραφεία της Κοινότητας, υπήρξε συγκέντρωση κατοίκων και φασιστοειδών που έβριζαν τους μετανάστες που προσπαθούσαν να μαζέψουν ό,τι σώθηκε από την επιδρομή (αργότερα, σχετικό βίντεο).

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΣΤΟ Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Το απόγευμα της Τετάρτης, η δικηγόρος Γ. Κούρτοβικ μετέβη στο τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα για να παράσχει νομική υποστήριξη στους μετανάστες που θα κατέθεταν μηνύσεις για το σπάσιμο των γραφείων και δύο καταστημάτων τους. Το τμήμα υπό την πασιφανή ανοχή της αστυνομίας βρέθηκε περικυκλωμένο από φασιστοειδή που έβριζαν και προκαλούσαν, ενώ μπαινόβγαιναν ανενόχλητα μέσα στο Α.Τ. Η Γ. Κούρτοβικ έγινε μάλιστα στόχος επίθεσης με αβγό από παρευρισκόμενη. Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο.


ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Τα γεγονότα με την επίθεση στην Κοινότητα της Τανζαναίς περιγράφει η ανακοίνωση 12 μεταναστευτικών οργανώσεων:

Τα γραφεία της Κοινότητας μετά την επέλαση των φασιστοειδών

Βίαιη επίθεση από την Χρυσή Αυγή στην Κοινότητα της Τανζανίας στην Κυψέλη το βράδυ της Τρίτης 25/09

Το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου η Κοινότητα της Τανζανίας, η οποία στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στην οδό Λεμεσού στην Κυψέλη και δραστηριοποιείται ως κοινότητα από το 1999, δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα 80 Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια συνάντησης των μελών της. Είχαν προηγηθεί απειλές από κατοίκους και καταστηματάρχες το προηγούμενο βράδυ,αρκετοί εκ των οποίων ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επιτέθηκαν στο χώρο. Από την επίσημη ίδρυσή της το 2002, η κοινότητα της Τανζανίας διοργανώνει δημιουργικές δραστηριότητες, π.χ. δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργικά παιχνίδια και καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη νεολαία και για την ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία.
Το περιστατικό εξελίχθηκε ως εξής:
Τα βράδυ της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 10 και 11.30, ομάδα καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής επισκέφθηκε το χώρο της κοινότητας.Δύο μέλη της ομάδας μπήκαν στο χώρο και ζήτησαν από τους παρευρισκομένους να τον εγκαταλείψουν. Αφού διαβεβαιώθηκε από τους παρευρισκομένους ότι ο χώρος είναι κοινοτικός σύλλογος και αφού παρουσιάστηκαν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, δύο από τους 30 κατοίκους απαίτησαν με απειλές να σταματήσει να λειτουργεί ο χώρος. Το επόμενο βράδυ, ενώ ήταν συγκεντρωμένα περίπου 10 μέλη της κοινότητας στο κτήριο, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα τους επισκέφθηκε ομάδα 80 Χρυσαυγιτών, εκ των οποίων ορισμένοι είχαν επισκεφθεί το κτίριο το προηγούμενο βράδυ. Οι συγκεντρωμένοι ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία κατέφθασε πολύ σύντομα οπότε και αποχώρησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Έπειτα ειδοποίησαν τον Πρόεδρο της κοινότητας και τον πρώην Πρόεδρο. Η αστυνομία συνόδευσε τα παρευρισκόμενα μέλη της κοινότητας έξω από το χώρο. Όμως λίγο αργότερα, κατά τις 2.30-3.00, επέστρεψαν οι Χρυσαυγίτες και μπήκαν στο χώρο προκαλώντας μεγάλες ζημιές.
Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε άλλα δύο μαγαζιά αλλοδαπών στην ίδια περιοχή.
Καταδικάζουμε αυτήν την εγκληματική επίθεση και απαιτούμε από τις αρχές να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη. Ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας νιώθουμε ότι τέτοιες χυδαίες πράξεις σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων και ότι πρέπει σύσσωμη η κοινωνία να τις καταδικάσει ώστε να μη διολισθήσει η χώρα μας σε ένα καθεστώς ανομίας και βαρβαρότητας.
ASANTE
Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών
Κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Ένωση Αιγυπτίων Εργαζομένων στην Ελλάδα
Συριακός Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος
Κενυάτικη Κοινότητα Ελλάδος
Κοινότητα Πολιτών της Γουϊνέας στην Ελλάδα
Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα
Κασάπι – Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών στην Ελλάδα
Μπαγκλαντές DOEL Πολιτιστικός Σύλλογος(Μέλος του Συμνουλίου Ένταξης Μεταναστών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: