Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μωάμεθ και ο Γέροντας Παστίτσιος- Σκοταδισμός και φανατίλα παντού

Moυσουλμάνοι χτες στην πλατεία Ομονοίνας στην Αθήνα- Η σελίδα του ΄Γέροντα παστίτσιου που προκάλεσε
τη ναζιστική συμμορία και η Αστυνομία του Δένδια συνέλλαβε τον "εγκληματία".
Ο σκοταδισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός και η χρυσαυγήτικη συμμορία αυτές τις μέρες δημιούργησαν ένα αξεπέραστο κράμα επικίνδυνης βλακείας που απειλεί να μας ρουφήξει όλους μας. Απειλεί την κοινή λογική, απειλεί την ελευθερία της έκφρασης, απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη στο όνομα του "ένας είναι ο Θεός". Για άλλους ο Χριστός και για άλλους ο Μωάμεθ.

Επιτέλους, η κατάσταση έχει...
ξεφύγει και πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση. Δε μπορεί να απειλείται η ζωή του δημιουργού αυτής της περιβόητης ταινίας για τον Μωάμεθ επειδή θέλησε, έστω να διακωμωδήσει το θεό των μουσουλμάνων. Δε μπορεί, στο όνομα της πίστης τους οι μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο να απαιτούν από τους υπόλοιπους, μουσουλμάνους και μη, να αυτολογοκρίνονται στο όνομα του σεβασμού της θρησκείας τους. Σεβασμός στη θρησκεία κάθε ανθρώπου είναι να του παρέχεις ως κρατική οντότητα τη δυνατότητα να λατρέψει το θεό του χωρίς κανέναν κίνδυνο και καμιά επίπτωση. Δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να ασκήσεις κριτική ούτε ότι ο καλλιτέχνης θα θεωρεί απαγορευμένη ζώνη την περιοχή αυτή.

Δε μπορεί ο συμμορίτης ναζιστής βουλευτής της Χρυσής Αυγής να ζητάει από το κράτος να συλλάβει αυτόν που έφτιαξε μια σελίδα στο φ/β με τίτλο "Ο γέροντας Παστίτσιος" διακωμωδώντας τον μοναχό Παΐσιο και αμέσως οι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν τον 27χρονο διαχειριστή της μέσα από στο σπίτι του. Μετά απορούν γιατί η συμμορία έχει δυναμική. Αφού αυτή θέτει την ατζέντα και οι υπόλοιποι ακολουθούν.

Σκοταδισμός και φανατίλα φαίνεται ότι επικρατεί στην ημερήσια ατζέντα και το ζήτημα είναι η αντίδραση εκ μέρους μας. Μια καλή σκέψη είναι να κάνουμε αυτό που προτείνει ο Θέμης Δημητρακόπουλος και λέει: Και κάνω κι εγώ μια πρόταση: αφού έριξαν τη σελίδα του Γέροντα Παστιτσιου, που τόσο γέλιο μας έχει χαρίσει, να σηκώσουμε εκατοντάδες παρόμοιες σελίδες στο fb: πχ. τον Ηγούμενο Μουσακά, την Οσία Παρθενόπη που την παίρνει όλη η Ευρώπη, τον Γέροντα Φραπαισιο, τον όσιο Μαλαχία της Αυνανίας κλπ

Όμως, πέρα από το γέλιο πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις. Η επίσημη Αριστερά άραγε θα θέσει το θέμα δια του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα απαιτήσει την απόσυρση όλων των κατηγοριών του νεαρού που συνελήφθη; Το ΚΚΕ θα πράξει από κοινού το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η ΔΗΜΑΡ που υποτίθεται ότι κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα ανοίξει το στόμα της;

Δεν υπάρχουν σχόλια: