Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΕΑ σχετικά με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ- Να διαψεύσουμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

1. Βασικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο που διανύουμε είναι η συμβολή στην οργάνωση των εργατικών, νεολαιίστικων και λαϊκών αγώνων για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων Στουρνάρα, μαζί με την τρικομματική κυβέρνηση που τα συμφώνησε με την τρόικα και απειλεί να τα επιβάλει. Σε αυτό το καθήκον ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να....
επιμείνει στην πολιτική ενότητας στη δράση της Αριστεράς, με συγκεκριμένη απεύθυνση στο ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η ενότητα δράσης είναι η πολιτική που μπορεί να στηρίξει τα καθήκοντα αντίστασης-ανατροπής απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά, την ΕΕ και το ΔΝΤ, οικοδομώντας τις προϋποθέσεις για μια σαρωτική γενική πολιτική απεργία. Είναι όμως ταυτόχρονα η πολιτική που οικοδομεί τις προϋποθέσεις για την συνολική εναλλακτική λύση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε προεκλογικά στην κατεύθυνση αυτή και οφείλει να εξακολουθήσει να τιμά αυτήν την υπόσχεση.
2) Ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής και των προγραμματικών δεσμεύσεων, δεν κατανοούμε λόγους για να τροποποιηθούν οι προεκλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα της «Αθηναΐδας», όπως τότε παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η προστασία των μισθών και των συντάξεων, η εγγύηση της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και νοσοκομείων, η απόρριψη των ιδιωτικοποιήσεων και η εθνικοποίηση των τραπεζών, η βαριά φορολόγηση του κεφαλαίου και η παύση πληρωμών προς τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, αποτελούν ελάχιστες συντεταγμένες μιας αριστερής αντιμετώπισης της συγκυρίας.
3) Η θέση «καμιά θυσία για το ευρώ» και η δήλωση «το ευρώ δεν είναι ταμπού», αποτελούν την ελάχιστη βάση συνεννόησης και ενοποίησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν περιθώρια διολίσθησης σε πιο «φιλο-ΕΕ» τοποθετήσεις. Στην πραγματικότητα οι εξελίξεις στην ΕΕ -όπου όλα τα προγράμματα σωτηρίας του ευρώ συνδέονται άμεσα με μνημονιακές πολιτικές και δρακόντεια λιτότητα- επιβάλουν την ριζοσπαστικοποίηση και όχι την άμβλυνση των προεκλογικών τοποθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
4) Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σήμερα μπροστά σε σημαντικές διεργασίες ενόψει της συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου πολιτικού φορέα. Αυτή η διαδικασία είναι το μοναδικό πεδίο όπου μπορούν να τεθούν όποιες προτάσεις για σημαντικές προγραμματικές και πολιτικές αλλαγές, αλλά και να κριθούν με δημοκρατικό τρόπο. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στις διαδικασίες αυτές, ο κόσμος της βάσης του εγχειρήματος θα προστατέψει τον ΣΥΡΙΖΑ ως σχέδιο ανάπτυξης μιας μαζικής αλλά και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Οι φιλομνημονιακές Κασσάνδρες που έσπευσαν να προβλέψουν σενάρια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και μπορεί να διαψευστούν.
19/9/2012
Η Κ.Ε. της ΔΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: