Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ- Να ξηλωθεί το Α.Τ Αγ. Παντελήμονα- Οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους φασίστες

Την νύχτα της Τρίτης 25/09 «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν ρατσιστική επιδρομή στο σύλλογο της κοινότητας των Τανζανών στην Πλ. Αμερικής, όπου κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, σ’ ένα χώρο που λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες εδώ και πολλά χρόνια.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν...
επιθέσεις με καταστροφές σε άλλα δυο μαγαζιά μεταναστών στην περιοχή.

 Την Τετάρτη το μεσημέρι, μετά από έκκληση των μελών του συλλόγου η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα βρέθηκε στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα μαζί με τα μέλη του συλλόγου που είχαν ζητήσει την συνδρομή μας. Από το Α.Τ. είχε ξεκινήσει προανακριτική διαδικασία για τις επιθέσεις και δυο άτομα είχαν αναγνωριστεί από μετανάστες ως εμπλεκόμενοι σε επιθέσεις εναντίον τους και είχαν προσαχθεί στο Τμήμα.

Στο Τμήμα πολύ γρήγορα έφτασαν σε συμπαράσταση των συλληφθέντων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος, η Θ. Σκορδέλλη και αλλά επώνυμα στελέχη της ακροδεξιάς συμμορίας, για να μην υπάρχει αμφιβολία ποια ήταν η ταυτότητα των εμπλεκόμενων στα επεισόδια.

 Εκεί εξελίχτηκε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Οι αστυνομικοί υπεύθυνοι για την προανάκριση πίεζαν τους μετανάστες να μην προβούν σε αναγνώριση των προσαχθέντων και όταν ένας από αυτούς έδωσε παρόλα αυτά την κατάθεση του τον έθεσαν υπό κράτηση, ενώ ο μηνυόμενος εξακολουθούσε να περιφέρεται ελεύθερος. Ο μηνυτής δέχθηκε επί ώρες πιέσεις από τους αστυνομικούς να ανακαλέσει και τελικά υπό τον φόβο της ενοχοποίησής του υποχρεώθηκε από τους αστυνομικούς να καταθέσει εκ νέου ανακαλώντας την μήνυση και διαψεύδοντας την αναγνώριση, ενώ και οι υπόλοιποι προτίμησαν τελικά να απόσχουν από καταγγελία .

 Όση ώρα εκτυλίσσονταν αυτά, στο χώρο του Τμήματος κυκλοφορούσαν ελευθέρα μπαίνοντας και στα γραφεία των αξιωματικών διάφοροι γνωστοί «κάτοικοι», μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς κάνεις να ενοχλείται από την παρουσία τους, ενώ μια εξ αυτών επιχείρησε να αφαιρέσει από τα γραφείο του προανακριτικού υπαλλήλου, παρουσία του, το dvd με τα γεγονότα της επίθεσης που η Άμεση Δράση είχε παραδώσει για να επισυναφτεί στην δικογραφία. Την ίδια ώρα έξω από το Α.Τ μαζεύτηκαν μερικές δεκάδες φασίστες που προσπαθούσαν ανενόχλητοι να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας για τη δικηγόρο και για τα μέλη του συλλόγου, βρίζοντας και απειλώντας.

 Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοια περιστατικά με προπηλακισμούς αλληλέγγυων δικηγόρων που έχουν επιχειρήσει να συμπαρασταθούν σε θύματα ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή έχουν ήδη συμβεί επανειλημμένα με την ανοχή και μάλλον συνδρομή των αστυνομικών του συγκεκριμένου Τμήματος, που όπως φαίνονται ενημερώνουν τους «κατοίκους» για την παρουσία συνηγόρου σε ενοχλητικές γι αυτούς υποθέσεις ώστε να κινητοποιηθούν. Εξάλλου, επανειλημμένα στο παρελθόν τα θύματα των επιθέσεων που τολμούν να τις καταγγείλουν έχουν καταλήξει κρατούμενοι διάρκειας.

 Στο σημείο λίγο αργότερα κατέφθασαν διμοιρίες ΜΑΤ οι οποίες αν και υπεύθυνες να απομακρύνουν τους απειλητικούς επιδρομείς δεν το έκαναν αλλά παρέμειναν εκεί συνομιλώντας μαζί τους.
Έτσι όταν η Γιάννα Κούρτοβικ βγήκε από το Τμήμα δέχθηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους που εκτόξευαν χυδαίες βρισιές και αντικείμενα εναντίον της ενώ μία εκ των επιτιθέμενων που συνελήφθη από τους αστυνομικούς συνέχισε και ως κρατούμενη βρίζοντας και απειλώντας την συνήγορο και με την ανοχή των αστυνομικών της επιτέθηκε και την κτύπησε παρουσία τους.

 Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν για μια φορά ακόμη την ειδική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους αστυνομικούς του Τμήματος του Αγ. Παντελεήμονα και στα μέλη της φασιστικής συμμορίας που δρουν στην περιοχή. Παρέχοντας συστηματικά ασυλία στους ένοχους των ρατσιστικών επιθέσεων, καλύπτοντάς τους με αστυνομικά και νομικά προσχήματα και διώκοντας ανελέητα τους μετανάστες ακόμη και όταν είναι θύματα των επιθέσεων αυτών, έχει καταλήξει να αποτελεί στην ουσία παράρτημα της Χρυσής Αυγής, να ενθαρρύνει τις δράσεις της και να σπέρνει το ρατσιστικό δηλητήριο στην τοπική κοινωνία.

 Ο κ. Δένδιας και η πολιτική ηγεσία είναι σήμερα υπεύθυνοι για την αδιανόητη αυτή φωλιά του φιδιού που παρέλαβαν και οφείλουν να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για την καταστροφή της.
Τους καθιστούμε υπεύθυνους και απαιτούμαι να ξηλωθεί το τμήμα – φωλιά των φασιστών-, να τιμωρηθούν όλοι όσοι και όσες εμπλέκονται σε ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις, να τεθεί τέλος στην ασυλία και να σταματήσει η συνεργασία αστυνομικών – χρυσής αυγής

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: