Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα:Τα ΜΑΤ ετοιμάζονται να μπουν στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα στις Καρυές του Αγίου Όρους και ετοιμάζονται να επέμβουν και ετοιμάζονται να επέμβουν στην μονή Εσφιγμένου, εάν οι μοναχοί δε φύγουν οικειοθελώς. Στο σημείο αναμένεται και εισαγγελέας, ενώ η κατάσταση είναι έκρυθμη και μπορεί να έχουμε σκηνές από το 2006 ή και χειρότερες.
Ο γέροντας Μεθόδιος, Ηγούμενος της...

Μονής λέει ξεκάθαρα: “θα αντισταθούμε με όλους τους τρόπους. Θα κάνουμε οτι χρειαστεί. Η αστυνομία ετοιμάζεται να επέμβει βιαίως εάν δεν υποχωρησουμε αλλά εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Σε μια αναταραχή συμβαίνουν πολλά. Το 2006 είχαμε μάχες σώμα με σώμα. Μπορεί και τώρα να γίνουν τα ίδια και ακόμη χειρότερα”.
“Ο Πατριάρχης παράνομα έδωσε την ονομασία στην άλλη αδελφότητα” λέει ο γέροντας Μεθόδιος ” γιατί ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους που είναι ένα κομμάτι από το εθνικό Σύνταγμα λέει οτι για να γίνει κάποιος Ηγούμενος σε μια Αγιορίτικη Μονή πρέπει να έχει γίνει μοναχός μέσα στο Άγιο Όρος, ο πατέρας που πρόβαλε για Ηγούμενο ο Πατριάρχης έχει γίνει εκτός Αγίου Όρους. Πρώτη παράβαση.
Δεύτερη παράβαση είναι το γεγονός πως για να ψηφίσουν για Ηγούμενο οι μοναχοί πρέπει να έχουν 6 χρόνια στο Μοναστήρι από την ημέρα που έγιναν μοναχοί, αυτοί δεν έχουν ουτε μια ώρα στο Μοναναστήρι. Τέλος για να εκλέξουν την Αρχή της Μονής πρέπει να είναι αδελφότητα. Αυτοί ειναι όλοι και όλοι 5 με 6 άτομα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: