Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Οι καταλήψεις των Δημαρχείων δείχνουν το δρόμο της κλιμάκωσης και της νίκης

Η Γενική Απεργία της Τετάρτης αφετηρία κινήματος ανατροπής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία των εργαζομένων Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου να προχωρήσουν σε κατάληψη του Δημαρχείου για την οργάνωση, όπως αναφέρουν, «της λαϊκής αντίστασης στην κοινωνική και οικονομική λαίλαπα, σον πόλεμο που μας κήρυξαν το μαύρο μέτωπο, η Ε.Ε., η τρόικα και οι εδώ εντεταλμένοι...
 υπάλληλοί της». Το παράδειγμα της κατάληψης του Δημαρχείου Ευόσμου, των μαζικών συνελεύσεων και του συντονισμένου προγραμματισμού κινηματικών δράσεων αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλο το κίνημα. Οι Δήμοι πρέπει να μετατραπούν σε κέντρα αντίστασης και πάλης όχι μόνο των εργαζόμενων των Ο.Τ.Α., αλλά όλης της εργατικής τάξης και συνολικά όλου του αγωνιζόμενου λαού.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και μετώπου για τη ρήξη και την ανατροπή. Ο δρόμος των καταλήψεων, των διαδηλώσεων, των απεργιών είναι μονόδρομος για την ανατροπή του τρικομματικού εφιάλτη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Οι καταλήψεις πρέπει να επεκταθούν σε δημαρχεία και δημόσια κτίρια δημιουργώντας προϋποθέσεις όχι μόνον για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 26/9, αλλά και για τη συνέχισή της. Για μια παρατεταμένη λαϊκή κι εργατική εξέγερση, ικανή να επιβάλλει το δίκιο. Με ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με κινηματικό δίχτυ αλληλεγγύης, με λαϊκές συνελεύσεις παντού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα απευθύνοντας κάλεσμα κοινής δράσης σε όλη την αριστερά και τις ευρύτερες δυνάμεις του αγώνα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, αν δεν οργανωθεί το κίνημα και η πάλη για την ανατροπή και τη σωτηρία του εργαζόμενου λαού σήμερα! Την ίδια στιγμή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει ένα πολιτικό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικό, που να ανοίγει επιτέλους έναν άλλο δρόμο απέναντι στην καταστροφή, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, χωρίς το βραχνά του χρέους, με εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων, με εργατικό έλεγχο παντού και με το λαό στο τιμόνι της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που καλεί η επιτροπή αγώνα εργαζόμενων Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, εκπαιδευτικοί σύλλογοι και πρωτοβουλίες κατοίκων την Τρίτη 25/9 στις 18.30. Οι πορείες θα ξεκινήσουν από το Δημαρχείο Παύλου Μελά (Σταυρούπολη) και το Δημαρχείο Ευόσμου και θα καταλήξουν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Επταλόφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: