Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- παρέμβαση Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας: Η βία γεννάει βία. Μην πείτε ότι δεν ξέρατε γονείς...

Αγαπητοί γονείς
Λ. Παπαχρυσοστομίδης
εκπρόσωπος Ανεξ. Πρωτ.
Πόσο ακόμα θα δηλητηριάζουμε τις ψυχές των παιδιών μας; Πότε τελικά θα εξηγήσουμε σε αυτά τα αθώα αγγελουδάκια πως η «χρυσή αυγή» είναι μία δολοφονική οργάνωση; Όπου νάναι θα εμφανιστεί κι ο Έλληνας Μπρέιβικ. Τότε μην πει κανείς πως δεν ήξερε. Η βία γεννάει βία. Μετά τους μετανάστες, έρχονται οι αριστεροί, μετά οι...
ομοφυλόφιλοι μετά οι «κακοί» ευρωπαίοι, μετά κάποιοι άλλοι...
 
Η μισαλλοδοξία δεν σταματά, μέχρι να καταστρέψει την ψυχή του ανθρώπου και να μετατρέψει ανήλικα παιδιά σε δολοφόνους που δεν δείχνουν καμία αξία για την ανθρώπινη ζωή. Βέβαια οι γονείς τους που τους διαβάζουν τους άθλους του Ηρακλή αντί για τα τρία γουρουνάκια, ας κάνουν ένα κόπο να τους εξηγήσουν τι συμβόλιζε ο Ξένιος Δίας εκτός από πογκρόμ. Ας τους διαβάσουν για άλλα ιστορικά πογκρόμ, ας τους μιλήσουν για την νύχτα των κρυστάλλων και τη νύχτα του αγίου Βαρθολομαίου. Κάπως έτσι ανάβει η φωτιά της μισαλλοδοξίας.
 
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την αυξημένη εγκληματικότητα και την υποβάθμιση της ζωής μας δεν φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και φυλακίζονται στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Αλλά οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, οι περικοπές παιδείας και υγείας, και κοινωνικών υπηρεσιών, που παράγουν εξαθλίωση και περιθωριοποιούν χιλιάδες ανθρώπους.

Φίλοι, φίλες
 
Στα ΕΠΑΛ, όπως και στο δικό σας, φοιτούν, συνήθως, παιδεία εργαζομένων, φτωχών, ανέργων, μεταναστών και από χωριά. Τα προβλήματα σας είναι κοινά: Η κακή οικονομική κατάσταση των οικογενειών, η κατώτερη σχολική υποδομή, το αβέβαιο μέλλον μετά την αποφοίτηση σας και άλλα πολλά. Αυτά ακριβώς τα κοινά προβλήματα πρέπει να σας ενώσουν! Άσχετα από καταγωγή, εθνικότητα και θρησκεία.

Διεκδικώντας καλύτερη ζωή για εσάς και τους γονείς σας, καλύτερη παιδεία, επαγγελματική αποκατάσταση και σιγουριά για το μέλλον σας, που είναι οι προϋποθέσεις μιας γαλήνιας ευτυχισμένης ζωής.
Κρατείστε μακριά ιδέες, πράξεις και ανθρώπους που σας διχάζουν.
Ενωθείτε με αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση και με κοινές δραστηριότητες.
Ζωντανέψτε το σχολείο σας με γενικές συνελεύσεις ,και βάλτε τα συνδικαλιστικά σας όργανα να δημιουργήσουν δράσεις διεκδίκησης, συμφιλίωσης, επιπλέον γνώσης και μόρφωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αφήνοντας απέξω ρατσισμούς και διχασμούς που σας διασπούν.

Χωρισμένοι και αντιπαρατιθέμενοι, θα χρησιμοποιείστε πάντα σε εμφύλιες διαμάχες ,που θα αποδυναμώνουν όλους σας, οδηγώντας σας σε ήττες, απελπισία και κανιβαλισμούς.
Μαζί μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας, μέσα , έξω και μετά το σχολείο καλύτερη !

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: